Tužan oproštaj Ikera Casillasa od madridskog Reala

Tužan oproštaj Ikera Casillasa od madridskog Reala

Nakon 25 godina provedenih u Real Madridu Iker Casillas je napustio Santiago Bernabeu, a za rastanak je dobio samo oproštajno pismo.

Real Madrid je potvrdio kako Iker Casillas napušta njihove redove te odlazi u Porto. Za razliku od ostalih velikana koji su više od desetljeća proveli u matičnom klubu, poput Xavija i Gerarda, Casillasu nije priređen grandiozni oproštaj, već je od Reala dobio samo oproštajno pismo.

Ne odlazi jedan od najvećih vratara, već najveći vratar u našem klubu i u španjolskoj povijesti. Oproštaj budi tisuće uspomena ispunjene nadom, iščekivanjem, žrtvom, snagom i trijumfom. Bio je naš kapetan te se pretvarao u legendu još otkad je došao u klubu kao dječak s devet godina.

Casillas je nosio naš dres 25 godina, a u to vrijeme postao je jedan od naših najboljih vođa te je dobio poštovanje, divljenje i ljubav i izvan kluba. Njegova lista trofeja je beskrajna i impresivna, a njegova ostavština ostaje. Njegov stav i ponašanje u 725 utakmica koliko je igrao su put za one koji sanjaju biti dio ove momčadi.

Hvala Iker na svemu što si učinio. Hvala ti što si bio simbol najboljeg u našoj povijesti. Odlaziš, ali nikad te nećemo zaboraviti. Tvoje će srce uvijek biti u Real Madridu“, stoji u Realovom oproštajnom pismu.

Casillas se od Reala oprašta nakon 17 godina igranja za prvu momčad te ukupno 25 godina provedenih u blancosima. U Real je stigao već kao 9-godišnji dječak 1990. godine, a kapetan prve momčadi postao je 2003. godine. Uz Gianluigija Buffona, jedini je golman u povijesti koji je četiri puta biran za najboljeg svjetskog vratara te je jedini koji je tu nagradu dobio četiri puta zaredom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.