U-17 EP: Hrvatska igra ključnu utakmicu s Turskom

U-17 EP: Hrvatska igra ključnu utakmicu s Turskom

Foto: U-17 EP/Facebook

Hrvatska U-17 reprezentacija danas od 13:15 na riječkoj Rujevici dočekuje Tursku u ogledu drugog kola grupe A Europskog nogometnog prvenstva do 17 godina. Ova utakmica je za izabranike Darija Bašića ključna utakmica za prolazak grupe, budući da su mini Vatreni u prvoj utakmici s minimalnih 1:0 poraženi od vršnjaka iz Italije.

“Poraz smo arhivirali i krenuli smo dalje. Nakon detaljne analize možemo žaliti jer smo vidjeli da smo kontrolirali utakmicu. Bili smo discipliniraniji od disciplinirane Italije i taktički bolji, a neke su pogreške usmjerile tijek događaja. Nismo dozvolili psihološki pad, igrači su i sami vidjeli da su dobro odigrali, svjesni individualnih grešaka. Znaju da moraju držati visoku razinu tijekom cijele utakmice, a moramo se više osloboditi u napadu i preuzeti više rizika” – rekao je izbornik Bašić.

Mini Vatreni danas moraju savladati Tursku kako bi ovisili o sebi u daljnjem natjecanju, budući da zadnje kolo grupe A donosi ogled protiv favorita skupine Španjolske. No, neće biti nimalo lako budući da je Turska u prvom ogledu dobrano namučila Španjolsku i ispustila vodstvo od 2:0, da bi na kraju porazom 3:2 ostali bez bodova.

“Turci su individualno vrlo kvalitetni, s odličnim pojedincima, a možda su nijansu manje taktički disciplinirani od Italije. Tu ćemo možda imati više prostora, a svi smo 100 posto motivirani i jedva čekamo drugu utakmicu. Vidim igračima osmijeh na licu, ponovno ćemo svi dati sve od sebe. Nadam se pozitivnom rezultatu, želimo ovisiti sami o sebi u zadnjem kolu” – zaključio je Bašić.

Rezultati by SofaScore

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.