U-17 Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija osvojila 13. European Global Challenge

U-17 Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija osvojila 13. European Global Challenge

Hrvatska ženska U-17 reprezentacija osvojila je 13. EUROPEAN GLOBAL CHALLENGE, koji se od 11. – 14. srpnja odigravao u Puli. Naša U-17 reprezentacija predvođena izbornikom Igorom Lovrinovom u finalu turnira pobjedila je ekipu NKB Maribor 3:1 .

Cilj ovog turnira je da se igraju utakmice između ekipa s dva kontinenta Europe i Amerike. Tako su uz Hrvatsku reprezentaciju U17 na turniru nastupile ekipe iz Italije, Slovenije, Češke i Amerike.

Hrvatska reprezentacija U17 osvojila je i dvije pojedinačne nagrade. U svakoj ekipi birala se najbolja igračica, a MVP nagradu igračice ekipe osvojila je Iva Pažin, dok je MVP cijelog turnira po izboru trenera osvojila Nika Jularić.

Nakon finalne utakmice izbornik Lovrinov nije krio zadovoljstvo:

“Htio bih se zahvaliti gradu Puli na domaćinstvu i svima koji su bili uključeni u organizaciju 13. European Global Challenga. Sretan sam što su djevojke dale sve od sebe na terenu, pokazale dobru igru i borile se za svaki poen. Ovaj turnir zasigurno je jedno iskustvo više za mlade igračice, imale su priliku igrati protiv ekipa iz Amerike i Europe. U reprezentaciji imamo kvalitetnih igračica, dobar timski duh i uz kvalitetan rad i ulaganje mislim da će brzo neke od njih zaigrati u našoj seniorskoj reprezentaciji.”

Za Hrvatsku reprezentaciju U17 nastupile su:

Lea Deak, Petra Kovač, Mateja Kljaić, Orsula Štaka, Ana Matić, Iva Pažin, Josipa Marković, Magdalena Jurič, Nika Jularić, Mia Bilušić, Marta Cvitković, Lucijana Kraljević.

Put Hrvatske do osvajanja turnira:

Cro-Usa NY 3-0

Cro- Slovenija 3-0

Cro- Modena Italija 3-0

Cro- USA WC 3-0

Polufinale: Cro- Slovenija 3-2

Finale: Cro-NKB Maribor 3:1

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.