U-19: Hrvatska i Srbija bez pogodaka

U-19: Hrvatska i Srbija bez pogodaka

Sljedeći mjesec na rasporedu su kvalifikacije.

U-19 reprezentacije Hrvatske i Srbije jučer su na stadionu ‘Veli Jože’ u Poreču odigrale prvu od dvije pripremne utakmice za euro-kvalifikacije koje i naše i Srbe čekaju sredinom ožujka.

Hrvatska – Srbija 0:0

Hrvatska: Pandur, Tomašković (od 75.Smolčić), Čolina, Bulat, Šutalo, Vušković, Kreković (od 69.Dolček), Bušnja, Rešetar, Blagaić (od 90.Ivanković), Šego. Izbornik: I.Gudelj.

Srbija: Gordić, M.Janković (od 75.Radovanović), Jakovljević, Zvekanov (od 86.Stamenković), Kamenović, Ilić (od 64.Terzić), Lukić (od 75.A.Janković), Gavrić, Milovanović (od 86.Marković), Nešković, Jeličić. Izbornik: N.Sakić.

Utakmica je završila bez pogodaka, a od prilika vrijedi izdvojiti Vuškovićev udarac glavom u 19. minuti koji je vratar Gordić obranio te udarac Krekovića u 59. minuti koji je otišao malo preko gola.

“Drago mi je da smo mogli isprobati veći broj igrača. Za dva dana bit će dosta novih i nadam se da ćemo biti zadovoljni kao nakon današnje utakmice u kojoj smo u obrani bili onakvi kakvi i trebamo biti. U kvalifikacijama nas, među ostalima, čeka Njemačka koja je moćna i možda bih ju nazvao favoritom, ali mi smo Hrvatska, a protiv Hrvatske favorita nema. Posebno znajući da ćemo igrati pred svojom publikom” – rekao je izbornik Ivan Gudelj.

“Prezadovoljni smo uvjetima za rad i treninge te atmosferom i gostoljubivošću kojima smo okruženi u hotelu i gradu. Utakmica je bila dobra. Korektna, ali sa jakom natjecateljskom notom unatoč brojnim izostancima s obje strane” – rekao je izbornik Srbije, Nenad Sakić.

U-19 reprezentacije Hrvatske i Srbije sutra će, također u Poreču, ali na travnjaku hotelskog kompleksa Plava Laguna, odigrati još jednu pripremnu utakmicu i to u prijepodnevnom terminu s početkom od 11 sati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.