U-21 Hrvatska na startu kvalifikacija bez Dinamovog dvojca

U-21 Hrvatska na startu kvalifikacija bez Dinamovog dvojca

Hrvatska U-21 reprezentacija započinje novi kvalifikacijski ciklus gostovanjem u Moldaviji 31. kolovoza, dok 4. rujna mlade Hrvate očekuje prijateljska utakmica s Austrijom u Gleisdorfu. Okupljanje reprezentacije će ovoga puta propustiti Dinamovi igrači: stoper Filip Benković i veznjak Ivan Fiolić, a izbornik je odlučio jedno upražnjeno mjesto popuniti pozivom Marinu Pongračiću, igraču RB Salzburga.

Na popisu Nenada Gračana za navedene utakmice su: Josip Posavec (Palermo), Fran Karačić (Lokomotiva), Borna Sosa (Dinamo), Duje Ćaleta-Car (RB Salzburg), Ivan Šunjić (Lokomotiva), Nikola Vlašić (Hajduk), Andrija Balić (Udinese), Ante Ćorić (Dinamo), Alen Halilović (Las Palmas), Karlo Letica (Hajduk), Petar Bočkaj (Osijek), Lovro Majer (Lokomotiva), Nikola Katić (Slaven Belupo), Nikola Moro (Dinamo), Josip Brekalo (Stuttgart), Toma Bašić (Hajduk), Luka Ivanušec (Lokomotiva), Marin Jakoliš (Admira Wacker), Petar Bosančić (Hajduk) i Marin Pongračić (RB Salzburg).

Hrvatska je u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Europsko prvenstvo 2019. godine s Moldavijom, Češkom, Grčkom, Bjelorusijom i San Marinom.

“Kad se gleda na papiru, to izgleda jednostavnije nego što je bilo u prošlom ciklusu, ali ne treba podcjenjivati nijednu reprezentaciju. Tu je Češka koja je nositelj naše skupine, tu je vrlo neugodna Grčka, Moldavija i Bjelorusija mogu iznenaditi. No, naša su očekivanja velika, postoji velika ambicija i motiv. Ovo je generacija koja je već bila na završnici europskog i svjetskog prvenstva, talentirana generacija. Puno je igrača rano otišlo u inozemstvo, gdje se nije lako nametnuti. Mi ćemo ih kroz ove utakmice i ovu reprezentaciju pokušati vratiti u nogometni život, tako da njihov talent pretvorimo i u uspjeh”, zaključio je U-21 izbornik Nenad Gračan.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.