U četvrtak u Zagrebu 12. sjednica Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora

U četvrtak u Zagrebu 12. sjednica Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora

Kao i na prošlim sjednicama ove jeseni, pred „olimpijskom vladom“ je opsežan dnevni red, iskazan u čak 16 točaka.

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) odradit će svoju 12. sjednicu u četvrtak, 7. prosinca 2017. godine (u 11.30), u prostorijama zagrebačke središnjice udruge na Trgu Krešimira Ćosića 11. Kao i na prošlim sjednicama ove jeseni, pred „olimpijskom vladom“ je opsežan dnevni red, iskazan u čak 16 točaka.

U uvodnom dijelu članovi Vijeća HOO-a raspravljat će o točkama vezanim za financijsko poslovanje olimpijske udruge – o izmjenama i dopunama Financijskog plana za godinu na izmaku, te o konačnom Nacrtu programa javnih potreba sporta i Financijskom planu HOO-a za 2018. godinu. Potom su na dnevnom redu brojni dopisi iz nacionalnih sportskih saveza, gotovo dvadeset zahtjeva za razmatranje…

Pet je nacionalnih sportskih saveza (predvođenih Hrvatskim savezom za obaranje ruke) zatražilo izmjenu statusa u članstvu HOO-a, a za četiri sporta potrebne su izmjene ili dopune nomenklature, drugim riječima – dodatno definiranje sportskih grana unutar njih.

Sedam je nacionalnih sportskih saveza uputilo HOO-u zahtjev za davanje pozitivnog mišljenja za organizaciju SP-a, EP-a i drugih međunarodnih priredbi u Lijepoj našoj, a tri su sportska saveza zatražila očitovanje HOO-a o prijamu sportaša u hrvatsko državljanstvo.

Budući da je Veliki dan hrvatskoga sporta 20. prosinca, ova je sjednica idealan trenutak da Vijeće HOO-a verificira odluke o najboljim sportaši(ca)ma i trenerima u 2017. godini, kao i o dobitnicima Nagrade Matija Ljubek.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.