U godini hrvatskog sporta Perković i Glasnović ponijeli titulu najboljih

U godini hrvatskog sporta Perković i Glasnović ponijeli titulu najboljih

Atletičarka Sandra Perković i strijelac Josip Glasnović najbolji su sportaši Hrvatske u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO).

Na svečanosti Velikog dana HOO-a u zagrebačkome hotelu Westin nagrađena je većina nositelja odličja s Olimpijskih igara u Riju na kojima su hrvatski sportaši osvojili rekordnih deset odličja, od čega čak pet zlatnih.

Tako su nagradu za najbolji par, štafetu i par podijelili zlatni veslači Valent i Martin Sinković te zlatni jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić, srebrni veslač Damir Martin dobio je nagradu za fair-play, dok su srebrni vaterpolisti momčad godine.

Sandra Perković je peti put izabrana za najbolju sportašicu Hrvatske, čime se pridružila Janici Kostelić i Blanki Vlašić, koje također imaju po pet nagrada, no dvostruka olimpijska pobjednica u disku prva je koja nagradu HOO-a osvaja peti put zaredom. Perković je u Riju obranila zlatno odličje te tako godinu okončala bez poraza, po peti puta zaredom pobjednica je Dijamantne lige, a u Amsterdamu je obranila europski naslov.

“Jako mi je drago što sam dio ove sjajne generacije hrvatskih sportaša koja je u Riju postavila sve ove rekorde. I drago mi je što je bila ovakva konkurencija, spomenut ću samo sjajnu Saru Kolak koja je u Riju napravila čudo osvajanjem zlatnog odličja. Meni sada sljedeće godine predstoji Svjetsko prvenstvo u Londonu gdje žarko želim vratiti naslov svjetske prvakinje i to je sada moj najveći cilj”, rekla je Perković.

Josip Glasnović je prvi put u karijeri proglašen za najboljeg sportaša Hrvatske, a nagradu je zaslužio osvojivši zlatno odličje u disciplini trap na OI-ju u Riju. Glasnović je  na olimpijskom tronu naslijedio zlatnog iz Londona iz reprezentacije Giovannia Cernogoraza, koji je lani bio najbolji sportaš Hrvatske.

“Moram priznati da još nisam potpuno svjestan da sam olimpijski pobjednik, kad doma pogledam tu zlatnu medalju još ne mogu vjerovati”, rekao je Glasnović.

Čak dva hrvatska olimpijska zlata našla su se u kategoriji najboljeg para, štafete i posade jer su nagradu ravnopravno podijelili braća Sinković i posada u klasi 470 Fantela/Marenić. Braća Valent i Martin Sinković su godinu okončali bez poraza u dvojcu na pariće, u Riju su su osvojili prvo hrvatsko veslačko olimpijsko zlato, obranili su i europski naslov, da bi prije mjesec dana najavili da prelaze u dvojac bez kormilara.

“Drago mi je što smo ove godine pokupili ‘ama’ baš sve nagrade jer nas je i Međunarodni veslački savez konačno nagradio, pa sada stvarno možemo reći da imamo sve. I lijepo je na ovoj pozornici podijeliti nagradu sa Šimom i Igorom koji su također imali fantastičnu sezonu”, rekao je Martin Sinković..

“Ništa u Riju nije bilo slučajno, imali smo sjajnu pripremu tijekom cijele godine i odradili smo sve planirano da uzmemo zlato. Mi za razliku od Sinkovića još ne znamo kakva će biti naša budućnost jer se želimo prvo dobro odmoriti”, rekao je Fantela.

Titula najboljeg trenera u 2016. godini dodijeljena je čak trojici, treneru Sandre Perković Edisu Elkaseviću, treneru zlatnih veslača Nikoli Braliću i treneru zlatnih jedriličara Edi Fanteli.

Najuspješniji  promicatelj Hrvatske u svijetu je Davis Cup reprezentacija, dok su posebna priznanja HOO-a uručena publicisti Juricu Gizidiću i uredniku na HRT-u Bruni Kovačeviću.

Zagreb, 20.12.2016 - Proglašenje najboljih sportaša u izboru HOO-a na sveèanosti u hotelu Westin u Zagrebu. Na slici svi nagraðeni. foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

Zagreb, Proglaššenje najboljih sportašša u izboru HOO-a na svečanosti u hotelu Westin u Zagrebu.
foto: HAS/ HINA/ Damir SENÈAR /ds

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.