U nedjelju finale Hrvatskog inline kupa i Zagrebačke rolerske lige

U nedjelju finale Hrvatskog inline kupa i Zagrebačke rolerske lige

Zanimljivo će biti u Španskom...

Na Karting centru Špansko u Zagrebu u nedjelju od devet sati održava se finale Hrvatskog inline kupa i Zagrebačke rolerske lige. Očekuje se više od 100 natjecatelja u svim kategorijama. Hrvatski inline kup (HIC) održava se već sedmu sezonu za redom. Kup se sastoji od pet polumaratona, utrka na 21 km, na kojima se skupljaju bodovi za ukupni poredak. U muškoj konkurenciji trenutno je u vodstvu Marko Dolić, iz Zagrebačkog kluba Vatreni kotači, ispred četverostrukog pobjednika Nejca Mavsara iz Slovenije. U ženskoj konkurenciji Ana Marija Pećar, dosadašnja četverostruka pobjednica, praktički je osigurala pobjedu, ispred Ane Vučić, obadvije iz Vatrenih kotača.

U sklopu HIC-a vozi se i Fitness kup namijenjen fitness rolerima ili budućim speed rolerima, te se vozi na kraćoj distanci, pet km. I u muškoj i u ženskoj konkurenciji natjecatelji su vrlo izjednačeni i o ukupnom pobjedniku odlučivati će finalna utrka.

Zagrebačka rolerska liga organizirana je za sve starosne kategorije od sedam godina do seniora. Organizirana je u sprint disciplini, 500 m za najmlađe i 1 000 za sve ostale kategorije. Ove sezone Liga se sastojala od šest kola i nastupilo je preko 100 natjecatelja. Mlade nade stječu svoja prva iskustva na ovim utrkama, ali to ne znači da su manje atraktivne.

Prijave i više informacija putem naše web stranice: www.rolanje.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.