U Osijeku i zvijezda po kojoj je u Kolumbiji nazvan zakon o sportu

U Osijeku i zvijezda po kojoj je u Kolumbiji nazvan zakon o sportu

Olimpijski, svjetski, europski medaljaši, osvajači niza postaja Svjetskih kupova..

foto: Jossimar Calvo Moreno facebook

Sve će to imati najjači ovosezonski turnir iz serije Grand Prixeva koji će osječki Gradski vrt ugostiti od 18. do 21. svibnja. Jedno ime ipak će biti pri vrhu liste zvijezda,  Jossimar Calvo Moreno.

Kad u tvojoj zemlji predsjednik države, u ovom slučaju Juan Manuel Santos (dobitnik Nobelove nagrade za mir 2016.),  zakon o sportu nazove baš po tebi, onda ti moraš biti netko jako poseban.

Jossimar ni u snu nije mogao zamisliti da će od poprilično siromašnog dječaka koji je s majkom živio u kućici s doslovno pola krova, u samo nekoliko godina postati nacionalni miljenik i jedan od najboljih sportaša svoje zemlje. “Kada nisam uspio posuditi novac za autobus koji je vozio do moje trening dvorane, išao sam pješice, a to je bilo jako često. Prijatelji su mi pomagali da platimo račune, ponekad i da možemo imati obrok. Moj i život moje majke počeo se mijenjati tek 2011. kada sam osvojio moje prvo zlato na Panameričkim igrama u Guadalajari.”

Kao prvom Kolumbijcu kojem je to ikada uspio, država je konačno odlučila pomoći, a da se više ne ponavljaju priče o tako trnovitom sportskom putu, poput ove Jossimarove, predsjednik Santos pokušava promijeniti većom potporom sportu. “Moja majka je otkrila moj talent kada je vidjela kako gledajući na televiziji Jean-Claude Van Dammea pokušavam skinuti njegove pokrete. Iako sam bio fanatično nogometno dijete, majka je vidjela bolji talent.”

I potpuno pogodila. Jer, Jossimar je do danas skupio više od 90 raznih medalja, a trenutačno je jedan od najboljh svjetkih višebojaca, 10. u višeboju s Igara u Riju, baš kao i na posljednjem SP-u. Odličan je na preči, ručama i konju hvataljkama. Pravi, kompletan višebojac i prije svega, strašan borac.

#Tbt de una gran competencia, Juegos Panamericanos 2015 ?

Posted by Jossimar Calvo Moreno on 4. svibnja 2017

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.