U Pakracu okrunjeni novi državni prvaci u enduru

U Pakracu okrunjeni novi državni prvaci u enduru

Državno prvenstvo i druga stanica END Cro kupa održana je proteklog vikenda na obroncima iznad Pakraca, točnije na brdu zvanom Kalvarija kome ni gaženje biciklističkih guma nije nepoznato. Pakrac kao destinacija je već ugostila mnoge cross-country, maraton i downhill utrke pa je bilo normalno da se i nova disciplina kao što je enduro nađe na rasporedu.

Domaćini iz BK Titana pripremili su tri staze koje su se ponavljale kako bi ukupno na kraju bilo odvoženo pet vožnji. Dio staza je bio utaban od prije sa zanimljivim elementima pumpa, dok su neki novi dijelovi prokrčeni upravo za potrebe endura. Nažalost vrijeme nije bilo na stranu Titanovaca te je na sam dan utrke jutarnja kišica moćila stazu koja je međutim u gornjem dijelu bila relativno suha i omogućila je solidnu vožnju, što su se međutim vozači spuštali niže situacija se mijenjala i blato bilo sve više prisutno na površini  te nakon toga na njiihovim biciklima.

Osim hrvatskih natjecatelja bilo je prisutno i nekoliko enduraša iz susjedne BiH, skupilo ih se jedva četrdesetak koji su njihove vještine pokazali na odlično pripremljenoj stazi. Ovo je još uvijek nova disciplina u Hrvatskoj pa se svakako nadamo većem odazivu ubuduće.

Vremenom od 18:27 minuta najbrži vozač dana bi je Frano Liović (BK Stina), dok je na drugom mjestu tridesetak sekundi kasnije stigao Veno Vrbanović (BK Opušteno), a Filip Vunjak završio kao ukupno treći najbrži vozač dana. Daniel Cerovac (KKJ-WD 40 Bike Team) je pobjednik u kategoriji U19, Frano Liović (BK Stina) u kategoriji M1, Filip Vunjak u kategoriji M2 te Andrej Stroj (BK Opušteno) u kategoriji M3. Kod kategorija žena nastupala je jedino iskusna downhillašica Dubravka Družeta (BK TNT Pazin). Osim pobjedom u kategoriji svi ovi vozači nagrađeni su i kao državni prvaci za 2016. u kategoriji enduro, a Frani Lioviću ovo je treći uzastopni naslov.

Sada  ih očekuje malo odmora u ENDCro kupu, a sljedeća utrka na rasporedu je 4.rujna u Rijeci.

Donosimo neke zanimljive momente iz slidera – pogledajte okrunjene prvake i njihovu spretnu vožnju i  dakako čestitke pobjednicima!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.