U ponedjeljak 11. prosinca splitsku i hrvatsku ragbijašku obitelj napustio je Ante Zekan

U ponedjeljak 11. prosinca splitsku i hrvatsku ragbijašku obitelj napustio je Ante Zekan

Bio je vođa i uzor brojnim generacijama splitskih ragbijaša dugo godina obnašajući časnu funkciju kapetana i trenera Nadine seniorske momčadi.

U ponedjeljak 11. prosinca 2017. napustio nas je vrsni sportaš, legendarni igrač, kapetan i trener splitskih ragbijaša, prijatelj i veliki čovjek splitskog
športa. Splitsku športsku obitelj nadasve ragbijaše obuzela je nenadana tuga i bol na pomisao da ga više nema među nama.

Splitski sport i hrvatski ragbi ostao je bez svoga vjernog i odanog člana.

Ante Zekan svoje prve sportske korake napravio je u gimnastici i nogometu da bi se davne 1967. godine kao mladić pridružio splitskoj Nadi. Razvivši se u vrhunskog ragbijaša, ubrzo postaje nezamjenjivi član seniorske momčadi Nade i državne reprezentacije.

Bio je vođa i uzor brojnim generacijama splitskih ragbijaša dugo godina obnašajući časnu funkciju kapetana i trenera Nadine seniorske momčadi. Ante Zekan odigrao je 422 utakmice za svoju Nadu, postigavši ukupno 479 poena. Nastupio je za državnu reprezentaciju 35 puta. Na službenoj ljestvici kluba Ante je još uvijek prvi po broju nastupa i dužini igranja za seniorsku momčad.

Svoje dragocjeno športsko i ragbijaško iskustvo rado je prenosio na mlađe uzraste. Uvijek neiscrpne energije i duha bio je uzor i primjer mnogim
naraštajima splitskih sportaša, posebno ragbijaša. Bio je aktivan u mnogim tijelima splitskog i hrvatskog ragbija. Bio je trener Ragbi kluba Nada i Ragbi kluba Sinj, ragbijaški sudac, član Izvršnog odbora RK Nada i Ragbi ’59., Predsjednik Zbora sudaca Dalmacije.

Od 1993. godine kada se oprostio od aktivnog igranja za seniorsku momčad Ante je bio jedan od najaktivnijih članova veteranskog kluba „Ragbi ’59“- Split, za kojega je odigrao preko 50 utakmica. Ukratko, Ante je bio pravi spiritus movens svih događanja i akcija u splitskoj ragbijaškoj i športskoj sredini poklonivši joj svojih ponajboljih 50 godina života. Zbog svojih ljudskih i športskih kvaliteta bio je poštovan, omiljen i drag član ukupne splitske športske obitelji.

I upravo zato, splitski i hrvatski ragbi te šport u cjelini izgubio je jednog od svojih istaknutih neimara. Zbog svojih sportskih i ljudskih kvaliteta Ante Zekan ostat će u sjećanju brojnih generacija splitskih ragbijaša i sportaša.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.