U Poreču kvalifikacije za EP u sjedećoj odbojci

U Poreču kvalifikacije za EP u sjedećoj odbojci

domaćin ovogodišnjih kvalifikacija je Europska paraodbojkaška federacija u suradnji s OK Poreč.

U organizaciji Europske paraodbojkaške federacije u Poreču od 21. do 24. veljače održati će se kvalifikacije za ovogodišnje Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci koje će se u srpnju održati u Budimpešti.

Na Porečkim kvalifikacijama nastupaju odbojkaške vrste iz Češke, Francuske, Gruzije, Italije, Litve, Slovenije i Turske. Tijekom kvalifikacija odigrati će se 21 utakmica nakon koje će dvije prvoplasirane ekipe izboriti poslijednja dva mjesta među 12 muških ekipa na Europskom prvenstvu.  Natjecanje se održava u sportskoj dvorani Hotela Dijamant

„Ove su prve kvalifikacije za Europsko prvenstvo, jer su poslijednje održane u Sloveniji 1997. Što govori u prilog rastu broja nacionalnih timova u sjedećoj odbojci i povećanja broja članica u Europskoj paraodbojkaškoj federaciji. Naša federacija trenutno broji 25 aktivnih članica, a poduzimamo aktivnosti da se sjedeća odbojka razvija u još najmanje pet zemalja, koje su potencijalne naše buduće članice“, izjavila je glavna tajnica PVE-a Ivana Pavić te naglasila:

„Važno je istaknuti kako je domaćin ovogodišnjih kvalifikacija Europska paraodbojkaška federacija koja je u suradnji s Odbojkaškim klubom Poreč odradila sve tehničke pripreme uz pomoć Sportske zajednice Grada Poreča. Ovo je pozitivan primjer suradnje između sportskih djelatnika osoba s i bez invaliditeta i prilika za nastavak uspješne suradnje“, zakljućila je glavna tajnica Ivana Pavić.

Europska paraodbojkaška federacija nakon izbora novog rukovodstva 2017. tijekom Europskog prvenstva u Poreču na svakom službenom natjecanju promiče edukaciju tehničkog osoblja pa će se tijekom kvalifikacija u Poreču održati i radionica za klasifikatore razine 1 koji će time steći pravo u Budimpešti pristupiti edukaciji za klasifikatore razine 2.

Ovogodišnje kvalifikacije u Poreču biti će poslijednje ovakvoga tipa budući da će se u narednom periodu na nivou Europske paraodbojkaške federacije, u muškoj konkurenciji, održavati minimalno dvije razine europskih prvenstava divizija A s 12 ekipa i divizija B s maksimalno 8 ekipa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.