U požaru poginulo 10 mladih nogometaša Flamenga

U požaru poginulo 10 mladih nogometaša Flamenga

Desetorica članova mlade selekcije brazilskog velikana Flamenga poginula su u požaru koji je izbio u trening-kampu u Rio de Janeiru u petak rano ujutro, a trojica su ozlijeđena, javlja BBC.

Požar je izbio u 5:10 ujutro po lokalnom vremenu dok su igrači od 14 do 17 godina spavali u klupskom kampu Ninho de Urubu, a vatrogasci su ga ugasili tek dva sata i 20 minuta kasnije. Uzrok još nije poznat. Trening-centar u Ninho de Urubuu proširen je prije samo dva mjeseca.

Flamengo je peterostruki prvak Brazila na seniorskoj razini i aktualni viceprvak, a za njega je od 2014. do 2015. igrao bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva. Osim nogometne, ima i košarkašku, odbojkašku, veslačku i plivačku sekciju.

Šokantnu vijest na Twitteru je prokomentirao igrač Real Madrida Vinícius Júnior, koji je još prošle godine nastupao za crveno-crni klub s Maracane.

“Kakva tužna vijest! Molimo se za sve! Snaga, snaga i snaga”, napisao je 18-godišnji napadač.

“Kakva tragedija za navijače Flamenga. Kakav je šok primiti takvu vijest na drugoj strani svijeta, koja je bila fatalna. Neka Bog utješi obitelji koje su izgubile djecu, unuke, braću, nećake, rođake. Dječake koji su sanjali o budućnosti kako bi pomogli svojim obiteljima”, napisao je Zico (65), legendarni nogometaš kojemu je Flamengo matični klub.

“Ovakva tragedija ne može proći nezapaženo, životi su izgubljeni. Neka navijači crveno-crnih pronađu snagu i vjeru kako bi prebrodili ovaj trenutak”, dodao je.

Dres Flamenga nosio je i Romário (53), i to u dva navrata 1990-ih.

“Kakva tužna vijest o požaru u trening-kampu Flamenga. Suosjećam s obiteljima mladih ljudi i Flamengom. Prekinuti su snovi, a obitelji su uništene”, napisao je na Twitteru.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.