U Rudešu jako ljuti: “Ne znaju pričati ništa osim španjolskog”

U Rudešu jako ljuti: “Ne znaju pričati ništa osim španjolskog”

Nogometaši Rudeša gube živce zbog španjolskog trojca koji ne zna engleski ni osnove hrvatskog.

Nogometaši Rudeša u prošlom su kolu HNL-a napravili najveći podvig u povijesti kluba pobjedivši Hajduk na Poljudu, a ne mogu se međusobno ni sporazumjeti.

Trojac koji je došao iz Španjolske zajedno s trenerom Alonsom ne zna engleski, a nisu naučili ni osnove hrvatskog iako im je kapetan kluba Leo Mesarić napravio natuknice.

“S njima se nemoguće sporazumijevati, ne znaju ništa pričati osim španjolskog. Evo, tu su već nekoliko mjeseci, i nisu se potrudili naučiti niti osnove engleskog ili hrvatskog”, rekao je kapetan koji govori četiri jezika, a među njima i španjolski.

“Dobro, ne govorim ga baš vrhunski, ali nešto znam reći. Za španjolsku trojku pripremio sam osnovne riječi na španjolskom, engleskom i hrvatskom, no zabadava. Nisu to ni pipnuli. Obećali su sada da hoće, no to ćemo tek vidjeti. Taj nedostatak komunikacije nam je veliki problem”, ističe Mesarić, dok prvi strijelac kluba Mario Budimir povlači paralelu sa svojim iskustvom u inozemstvu.

“Iskreno, meni je to potpuno nepoštivanje kluba, baš bezobrazno. Došli su u Rudeš potpuno nepripremljeni. Pazite, ja sam igrao u Grčkoj i na Kreti nekoliko godina, ali već nakon nekoliko mjeseci sam znao pa i više od osnova grčkog. A pazite, znao sam i engleski, pa vjerojatno nisam ni trebao učiti grčki, no učinio sam to iz poštovanja”, podvukao je bivši igrač APEOL-a.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.