U Rusiji dva puta rušen rekord skakaonice

U Rusiji dva puta rušen rekord skakaonice

Rekord skakaonice u drugoj seriji postavio Johann Andre Forfang, pobjeda stigla u ruke Nijemca Richarda Freitaga. Na postolju se na drugom mjestu našao Andre Daniel Tande.

U ruskom Nizhny Tagilu na rasporedu je bila treća utrka za bodove u Svjetskom kupu u skijaškim skokovima. Nakon takmičenja na dvije skakaonice vodio Japanac Junshiro Kobayashi s osvojenih 126 bodova, međutim u Rusiji nije branio prvo mjesto.

U prvoj seriji rekord 134-metarske skakaonice sa skokom od 141 metar novi rekord postavio Norvežanin Daniel André Tande, unatoč najdužem skoku nakon prve serije stigao je do drugog mjesta. Također u prvoj seriji nekoliko poteškoća pravio je jak vjetar. Uvjete je najbolje iskoristio Nijemac Karl Geiger, skočio je kao tridesettreći po redu i sa skokom od 131 metar zauzeo prvo mjesto. Poslije prvog skoka na trećem mjestu zadržao se Austrijanac Stefan Kraft, od desetoplasiranog Poljaka Piotra Zyle imao je nešto više od osam bodova prednosti.

Druga serija ponudila je potpune promjene u konačnom poretku utrke, na kraju je slavio Nijemac Richard Freitag. Na vrh je stigao s osmog mjesta u prvoj seriji, a pobjedom je preuzeo prvo mjesto u ukupnom poretku. Norvežanin Tande zadržao je drugo mjesto, dok je na postolje s trinaestog mjesta doskočio Johan Andre Forfang. Skokom od 141,5 metara postavio je novi rekord i tako za pola metra preskočio rekord Tandea iz prve serije.

Rezultati:

  1. Richard Freitag (135m, 137m)
  2. Andre Daniel Tande (141m, 134m)
  3. Johann Andre Forfang (129m, 141,5m)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.