U Sesvetama još nisu odlučili o 1. HNL

U Sesvetama još nisu odlučili o 1. HNL

Sesvete žele igrati 1. HNL, ali samo na svome stadionu...

Ilustracija

Sesvete će igrati u kvalifikacijama za 1. HNL s pretposljednjim klubom iz prvoligaškog društva. Naravno, ako se uopće budu igrale kvalifikacije. Najbolji igrač sesvetske momčadi je Kamerunac Frank Ohandza Zoa, koji je u 21 nastupu postigao 14 pogodaka. Riječ je o igraču koji ima 12 nastupa i osam pogodaka za U-20 reprezentaciju Kameruna, a igrao je u Greuther Fürthu i Iraklisu. Kamerunac je imao problema kod dobivanja radne dozvole, ali onda ga je registrirao Dinamo i posudio Sesvetama.

U momčadi su iskusni Hrvoje Štrok i Marko Šarlija, a tu je hrvatski U-19 reprezentativac Marko Stolnik. Trener je Valentin Barišić, a njegov asistent je Edin Mujčin.

Predsjednik Pero Karatović je za Goal.com izjavio: “Jasno da želimo igrati u 1. HNL, ali još nismo donijeli definitivnu odluku. Naša želja je da domaće utakmice igramo na svom stadionu. Ako izborimo plasman i ne riješimo sve što trebamo na stadionu u Sesvetama odustat ćemo od 1. HNL. Zbog toga ne možemo biti kažnjeni. Na kraju sezone treba ispuniti upisnik za 1. ligu, a bili bismo kažnjeni tek u slučaju odustajanja od višeg ranga nakon predane prijave. Naravno, to nećemo učiniti. Za sada je sve moguće. Moramo riješiti nedostatke na stadionu.”

Ne žele igrati na Maksimiru: “Ne, to bi bilo besmisleno i sigurno nećemo biti domaćini na Maksimiru. Pa ni Dinamo tamo nema pune tribine. Sesvete imaju 90 tisuća stanovnika i sigurno nećemo bježati u Zaprešić ili Kranjčevićevu. Do kraja sezone nas čeka borba na terenu, a onda slijedi odluka. Za uređenje našeg stadiona trebamo oko tri milijuna kuna. Imamo infrastrukturu, 2200 natkrivenih sjedećih mjesta, semafor i rasvjetu. No, moramo ugraditi brojače i srediti još mnoge detalje.”

Nastavio je o financijama: “Mi smo jedan od rijetkih klubova bez dugova. U Sesvetama i u našoj Upravi ima dovoljno poduzetnika koji mogu financirati nastup u 1. HNL. Kvalitetno ćemo ulagati i nećemo se razbacivati novcem. Ne nudimo igračima astronomske plaće, ali ispunimo svoja obećanja. Takvi ćemo biti i u 1. HNL ako donesemo odluku o nastupanju. Stadion je naš jedini preduvjet. Prvoligaško natjecanje je veliki izazov, no nije nam svejedno kakav bismo plasman ostvarili. Uvijek želimo maksimum. 1. HNL nam je blizu, ali moramo riješiti velike probleme.”

Objasnio je suradnju s Dinamom: “Imamo ugovor o suradnji, ali nakon uvođenja B momčadi to je znatno promijenjeno. U momčadi su dva Dinamova igrača. Pa u Dinamu igra više igrača iz Sesveta. Oni su od nas dobili nekoliko desetaka igrača u mlađim kategorijama, a uzvratili su sa dvojicom seniora.”

Sljedeća tema bile su mlađe kategorije Sesveta: “To je naš veliki ponos. Imamo registrirano 509 djece u 18 kategorija. Hajduk, Rijeka i Hrvatski Dragovoljac imaju 12 kategorija, Dinamo 11. Tu su još dvije selekcije otvorene škole. To je naše veliko bogatstvo i moramo biti ponosni.”

Nastavio je o dodatnim kvalifikacijama: “Borit ćemo se. Jasno nam je da će Osijek ili Istra 1961 biti veliki favoriti. Šanse su nam minimalne jer je sve na strani aktualnih prvoligaša.”

Hrvatski nogomet ima mnogo nelogičnih situacija: “Ako mi osvojio treće mjesto, a Zadar posljednje uopće nemamo pravo igrati kvalifikacije. Ali ako mi budemo treći, a Zadar deveti onda izravno ulazimo u 1. HNL. Pa ja ne razumijem kako je to moguće. Ako mi svladamo Segestu, a Gorica pobijedi Inter imali bismo isto broj bodova kao Inter. Onda odlučuje međusobni omjer iz tri utakmice, što je nelogično kad su dvije odigrane u Zaprešiću. Kad bi se gledao samo omjer nakon prvog kruga bili bismo bolji i ne razumijem zašto se gleda treća utakmica. To se nikad prije nije dogodilo. No, ne želim sada pljuvati po svemu. Zastupnik sam Skupštine HNS-a i dopredsjednik ZNS-a, te samo želim naglasiti da je potrebno ispraviti nelogičnosti. Svi zajedno moramo donijeti odluke koje su dobre za budućnost hrvatskog nogometa.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.