U sklopu projekta ‘Sports training for all’ u rujunu slijedi edukacija Halliwick koncepta

U sklopu projekta ‘Sports training for all’ u rujunu slijedi edukacija Halliwick koncepta

U sklopu projekta ‘Sports training for all’ – ST4ALL Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke u rujnu 2018. provodi edukaciju Halliwick koncepta.

Halliwick koncept je pristup podučavanju svih ljudi, osobito onih s tjelesnim teškoćama i/ili teškoćama u učenju, da bi mogli sudjelovati u aktivnostima u vodi, kretati se samostalno i plivati. Plivanje kao terapeutsko sredstvo, ima važnu ulogu u poboljšanju i održavanju zdravlja.

Edukaciju koja uključuje i demonstraciju u bazenu, održavaju stručni treneri Halliwick koncepta. Polaznici edukacije na ovaj se način upoznaju s radom s osobama s invaliditetom u vodi te dobivaju uvid u njihove potrebe.
S obzirom da se sve veći broj učenika i studenata s invaliditetom uključuje u obrazovne institucije i organizacije mladih bez invaliditeta te se bave sportom, profesori i treneri susreću se s problemom nedostatka edukacije o inkluzivnom sportu.

Cilj projekta je stoga edukacija profesora i trenera o organizaciji inkluzivnih sportskih aktivnosti. Smatra se da upravo integracijske sportske aktivnosti mogu biti ključne za inkluziju opće zajednice. U projektu sudjeluje osam partnera iz: Bugarske, Turske, Belgije, Austrije i Hrvatske. Vodeći partner projekta je University of Plovdiv Paisii Hilendarski iz Bugarske, dok je predstavnik iz Hrvatske Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.