U Splitu zakopana “ratna sjekira”

U Splitu zakopana “ratna sjekira”

Sastanak pomirenja na Poljudu.

Na Poljudu su se sastali predstavnici Torcide i igrači Hajduka, točnije četiri kapetana, Zoran Nižić, Josip Radošević, Mijo Caktaš  i Savvas Gentsoglou. Nije posve jasno tko je zakazao sastanak, Torcida govori kako su igrači Hajduka tražili sastanak da saznaju više o razlogu napadu na igrače u centru Splita, dok su iz Hajduka izjavili kako je sastanak bio iskazivanje potpore klubu od strane Torcide i ograđivanje od napada, kojeg su nazvali izoliranim incidentom.

Tko god da je je želio sastanak, povod je zasigurno bio napad na petoricu igrača Hajduka, kada je grupa huligana prišla Ahmedu Saidu, Hamzi Barryu, Marku Futacsu, Hysenu Memolli i Savvasu Gentsoglou te ih vrijeđala, ponajviše Saida, zbog loše igre i nedovoljnog zalaganja.

Ubrzo su ostali suigrači priskočili Saidu u pomoć, a najdeblji kraj izvukao je Marko Futacs, koji je zadobio udarac u glavu, pri čemu su mu razbijene naočale i ima modricu ispod oka.

Iako je sastanak trebao biti tajan, dolazak sedmorice navijača predvođeni predsjednikom Torcide Željkom Mamićem i tajnikom Toniem Baletićem, nije moglo proći nezapaženo.

Kako se neslužbeno doznaje, navijači su igračima obećali da mogu biti u miru te da će od Torcide, kao i do sada, imati bezuvjetnu potporu i podršku, što su i pokazali nakon derbija protiv Dinama, kada su ispratili igrače pljeskom usprkos porazu. Ono što je najbitnije, Torcida je željela naglasiti kako napad na igrače nije planiran te kako oni kao grupa ne stoje iza napada i osuđuju ga.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.