U srijedu kreće doigravanje HT Premijer košarkaške lige

U srijedu kreće doigravanje HT Premijer košarkaške lige

Najzanimljiviji par četvrtfinala biti će Split i Šibenik.

Hrvatski Telekom Premijer košarkaška liga došla je do svog najzanimljivijeg dijela, a to je doigravanje za prvaka. Nakon regularnog dijela natjecanja, prema očekivanju su se na prve tri pozicije koje vode u ABA ligu plasirali Cedevita, Zadar i Cibona.

S obzirom da se liga sljedeće sezone smanjuje na 12 klubova iz lige su ispali Jazine, Kaštela i do prije nekoliko godina Euroligaš i prvak Hrvatske Zagreb. Novi premijerligaši biti će Gorica i Bosco.

Prema statističkim podacima MVP lige je igrač Cibone Luka Žorić, sa efikasnošću od 22,2, a iza njega je Davor Konjević sa tek 18,4.

Najbolji strijelac lige je Ante Krapić sa 19,6 poena, a tik iza njega je Žorić sa 19,1. Luka Žorić najbolji je skakač lige sa 8,3 skoka po utakmici, dok je na drugom mjestu Stipe Krstanović sa 7,6 skokova. Najbolji asistent je Borna Kapusta sa 6,1 asistencijom, a vrlo blizu sa 6 asistencija mu je Mirza Sarajlija.

Igrač sa najboljim postotkom trice je Nick Tomsick iz Vrijednosnica sa ogromnih 47,1%, Marko Tomas ubacuje 45,8%, a Duane Scott 44 %.

Doigravanje za prvaka počinje u srijedu, a u njemu se sastaju:

Cedevita – Vrijednosnice Osijek, 18 sati

Cibona – Škrljevo, 18 sati

Split – Šibenik, 18 sati

Zadar – Zabok, 19 sati

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.