U Zadru kreće povijesno malonogometno prvenstvo za žene

U Zadru kreće povijesno malonogometno prvenstvo za žene

Počinje malonogometno prvenstvo Hrvatske za žene.

Hrvatski ženski nogomet ovoga će vikenda ispisati još jednu stranicu svoje povijesti, nakon što će u Zadru u subotu i nedjelju biti odigrana prva kola premijernog malonogometnog prvenstva Hrvatske.

Prva sezona 1. HMNLŽ odigrat će se kroz tri turnira čiji će domaćini biti Zadar, Zagreb i Pula, a prva ogledavanja snaga na rasporedu su 5. i 6. prosinca u dvorani Krešimir Ćosić, u suorganizaciji MNK Super Chicks Poličnika.

Nastupe je prijavilo deset ekipa: MNK Kozakiv, MNK Rugvica Dugo Selo, ŽNK Jackpot Rijeka, MNK Split Tommy, MNK Osijek, MNK Alumnus, ŽNK Istra, MNK Mirlović Zagora, MC Super Chicks Poličnik i MNK MC Plus Stupnik, a na velikoj premijeri predviđeno je odigravanje tri kola u dva dana natjecanja.

Ulaz na utakmice je slobodan, u subotu se igra od 12 do 20 sati, dok su nedjeljni okršaji na rasporedu od 10 do 17 sati. “Primjetno je kako FIFA i UEFA guraju i ženski mali nogomet, zbog čega su sve učestaliji zahtjevi za formiranje reprezentacije, a da bismo to mogli imati valjalo je organizirati i prvenstvo. Futsal smo prepoznali kao pokret, na sve ćemo ga načine podržati i drago mi je što je krenulo baš iz Zadra. Sve prijatelje nogometa pozivam na Višnjik, jer ih očekuje more iznenađenja na parketu”, rekao je član Komisije za mali nogomet HNS-a Ivo Zovković, a prenosi Zadarski.

1. HMNLŽ

Subota, 5. prosinca:
12:00 Kozakiv – Rugvica
13:00 Jack pot – Split Tommy
14:00 Osijek – Alumnus
15:00 Istra Mirlović Zagora
16:00 Super Chicks – MC Plus
17:00 Split Tommy – Kozakiv
18:00 Alumnus – Rugvica
19:00 Mirlović – Super Chicks

Nedjelja, 6. prosinca:
10:00 Osijek – Istra
11:00 MC Plus – Jack pot
12:00 Rugvica – Split Tommy
13:00 Super Chicks – Osijek
14:00 Istra – Alumnus
15:00 Jack pot – Mirlović
16:00 Kozakiv – MC Plus

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.