U18 EP: Crna Gora pregazila Hrvatsku

U18 EP: Crna Gora pregazila Hrvatsku

Hrvatska u srijedu igra s Finskom.

U drugoj utakmici skupine za ostanak u A diviziji juniorskog Europskog prvenstva, Hrvatska je upisala težak poraz od vršnjaka iz Crne Gore. Bilo je 68:91.


Hrvatska – Crna Gora 68:91 (14:26, 13:24, 18:21, 23:20)

Hrvatska: Skokna 9, Kalajžić 19, Dubelj 7, Badžim 7, Kalpić 4, Čolak 3, Mikšić 3, Buljević 7, Proleta, Zubac, Vrkić 9, Ljubičić.


Dobro su izabranici Darka Kunce ušli u utakmicu i nakon tri minute poveli smo 10:2. Međutim, tada smo stali i Crna Gora je vrlo brzo stigla našu prednost, a potom ju samo povećavala.

Da neće biti dobro, moglo se vidjeti odmah na početku jer Ivica Zubac nije počeo u petorci, a pokazat će se kasnije, nije niti ulazio u igru. U takvom odnosu snaga bili smo potpuno inferiorni u skoku (24:44) i protivnici su imali čak 20 drugih napada. Kada nadodamo već standardno velik broj izgubljenih lopti (17) i loš šut za tri poena, bolje nismo niti mogli.

U četvrtoj četvrtini naši južni susjedi odvojili su se na čak 34 razlike da bi pred sam kraj ublažili poraz.

Srećom radi se o nebitnoj utakmici, a ona ključna igra se u petak kada možemo osigurati ostanak protiv još nepoznatog protivnika. Pokazalo se i danas da je Zubac ključan igrač i motor ove ekipe. Bez njega teško da ćemo ostati u A diviziji, a radi li se o ozljedi ili izbornik samo odmara, i dalje nije poznato.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.