U19: Borbena Hrvatska ušla u polufinale Svjetskog prvenstva

U19: Borbena Hrvatska ušla u polufinale Svjetskog prvenstva

Hrvatsku u polufinalu čeka Turska.

Kanađani danas jednostavno nisu imali šanse. Borbena i motivirana Hrvatska kontrolirala je utakmicu od prve do posljednje minute i potpuno zasluženo izborila polufinale Svjetskog prvenstva.


Hrvatska – Kanada 84:71 (23:21, 25:18, 11:15, 25:17)

Hrvatska: Kapusta 6, Filipović 7, Majcunić, Badžim, Božić 20, Vraneš, Slavica 9, Žižić, Zubac 19, Karačić 3, Arapović 20.


Izuzev na samom početku, Kanađani nisu bili u vodstvu čitavu utakmicu. Odlično je susret otvorio Marko Arapović koji nas je držao u priključku. Kada je proradio Luka Božić prednost je počela rasti. Borna Kapusta davao je ritam, a Ivica Zubac sve lopte pod košem je zakucavao.

Nik Slavica krajem poluvremena isforsirao je dvije trice kojima smo mogli u ranoj fazi otići na dvoznamenkasto vodstvo, a oba puta Kanada nas je kaznila tricom. Ante Nazor svjestan trenutka pozvao je minutu predaha, izvadio mladog Cibosa i rezultat je ponovno počeo rasti.

Slavica je povjerenje opravdao u odličnom drugom dijelu, a kapetan Arapović odigrao je kapetanski. Na kraju je ubacio 20 poena uz 11 skokova, šest asistencija i dvije osvojene lopte. Zubac je svojih 17 od 19 poena ubacio u prvom dijelu, a Božić je ukupno zabio 20. Vrijedi istaknuti i Kapustu sa šest asistencija. Susret je završen rezultatom 84:71.

Hrvatsku u polufinalu čeka Turska, a utakmica je sutra u 15 sati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.