U19 SP: Hrvatska lakoćom slavila protiv Egipta, Bender napušta prvenstvo

U19 SP: Hrvatska lakoćom slavila protiv Egipta, Bender napušta prvenstvo

Hrvatska je bila uvjerljiva, ali je definitivno ostala bez Dragana Bendera.

Na otvaranju Svjetskog prvenstva, Hrvatska je bez problema upisala pobjedu protiv Egipta. Bila je to najuvjerljivija pobjeda dana, a igrači Ante Nazora slavili su s čak 111:68.


Hrvatska – Egipat 111:68 (26:13, 28:17, 27:17, 30:21)

Hrvatska: Kapusta 4, Filipović 3, Majcunić 9, Badžim 2, Božić 13, Vraneš 6, Slavica 19, Bender, Žižić 17,  Zubac 17, Karačić 6, Arapović 15.


Od samog početka susreta naši igrali su se nametnuli i na pogon Marka Arapovića otišli na dvoznamenkastu prednost već u prvoj četvrtini, a do kraja susreta prednost je samo rasla. Svi su dobili priliku i svi su se upisali u strijelce osim našeg ponajboljeg igrača, Dragana Bendera.

Koliko god da Vam ovo glupo zvuči, ali Bender će zbog sponzorske obuće propustiti Svjetsko prvenstvo. Koordinator reprezentacije Vlado Vanjak je pojasnio: “Činjenica je da je Bender odbio igrati u Jordan Brand patikama, ali naš savez ima ugovor s Jordanom i svi moraju igrati u Jordan Brand patikama. On je odbio to napraviti, ali nije ništa rekao prije dolaska ovdje u Grčku. To je problem. Razgovarao sam s tajnikom saveza i drugim ljudima koji su donijeli odluku, ali mi imamo vrlo ozbiljan ugovor s Jordan Brand-om. Ako ne može igrati u Jordan Brend-u, onda ne može igrati i to je to.”

Hrvatska sutra igra sa SAD u drugom kolu po skupinama.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.