Uefa danas objavljuje odluku o žalbi HNS-a

Uefa danas objavljuje odluku o žalbi HNS-a

Danas će biti poznata konačna odluka o kazni za svastiku...

Prije nešto više od tri mjeseca svijet je obišla vijest o svastici na poljudskom travnjaku tijekom utakmice Hrvatske i Italije. Uefa je zbog incidenta kaznila HNS sa 100 tisuća eura, a reprezentaciji je oduzet jedan bod i dvije domaće utakmice igrat će pred praznim tribinama. Poljud je također suspendiran do kraja ovih kvalifikacija. Hrvatski nogometni savez se žalio, a danas će Uefa objaviti odluku o žalbi.

Realno, teško je očekivati ukidanje kazne, no moguće je da posljedice ipak budu nešto blaže. Posebno bi značajno bilo vraćanje oduzetog boda. Naime, Hrvatska trenutno ima 14 bodova i na trećem je mjestu skupine uz dva boda manje od Norveške i četiri boda zaostatka za Italijom. Već sad je jasno da će o sudbini naše reprezentacije odlučiti utakmica Italije i Norveške u posljednjem kolu u kojoj će Norvežani imati priliku pobjedom poslati Hrvatsku u dodatne kvalifikacije.

No, u slučaju vraćanja oduzetog boda naša reprezentacija bi imala 15 bodova i pobjedama protiv Bugarske i Malte sigurno bi bila jedna od dvije najbolje reprezentacije u skupini budući da netko iz dvojca Norveška i Italija ne može imati više od 21 bod. Od Norvežana imamo bolji međusobni omjer, a ako Hrvatska i Italija budu izjednačene po broju bodova odlučivat će ukupna gol-razlika, što bi opet bilo u korist naše reprezentacije.

Uefa je jučer raspravljala o žalbi HNS-a, a odluka bi trebala biti poznata danas poslijepodne.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.