UEFA liga nacija: Danska i Ukrajina dogodine u prvoj diviziji

UEFA liga nacija: Danska i Ukrajina dogodine u prvoj diviziji

Nizozemci ostaju u utrci za završni turnir

Nizozemci su sa 2:0 svladali Francusku i u zadnjem kolu im treba pobjeda u Njemačkoj, koja ispada iz grupe i dogodine ćemo je gledati u diviziji B. Francuzi su okončali nastup u grupi 1 sa dvije pobijede i po jednim remijem i porazom,te ne ovise više sami o sebi. Pogotke za Nizozemsku su postigli Wijnaldum(44′) i Depay iz jedanaesterca (90+5′).

Slovačka je sa četiri udarca u okvir gola pobijedila Ukrainu sa 4:1 rezultatom. pogotke su postizali Rusnak(6′), Kucka(26′), Zrelak(52′) i Mak(61′) za Slovačku, Eugen Konoplyanka(47′) je poentirao za Ukrajinu. Ukrajina je otprije osigurala broj jedan u grupi 1, te ćemo je dogodine gledati u prvoj diviziji. Čeho-Slovački okršaj u ponedjeljak 19-og, će odlučivati tko će ispasti iz ove skupine.

Danska je pobjedom 2:1 u Walesu izborila promociju u prvu diviziju dogodine. Pogotke su zabili Jorgensen(42′) i Braithwaite(88′) za Dansku, Gareth Bale(89′) za Wales. Danska još u ponedjeljak mora odigrati posljednju utakmicu u grupi protiv Irske.

U diviziji C Cipar i Bugarska su odigrali neriješeno 1:1. Sa istim rezultatom završila je utakmica Slovenije i Norveške.  Situacija u ovoj grupi je veoma zanimljiva. Norveška i Bugarska dijele isti broj bodova i u zadnjem kolu će se odlučivati tko prolazi dalje. Slovenija je pak zadnja u grupi ali ima još teoretske šanse da izbjegne ispadanje iz divizije.

Makedonija je sa 2:0 pobijedila Lihtenštajn i praktički se plasirala u diviziju C jer im u posljednjem kolu dolazi slabašni Gibraltar kojeg je Armenija demolirala sa 6:2.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.