UEFA nas kažnjava dan prije utakmice sa Španjolskom

UEFA nas kažnjava dan prije utakmice sa Španjolskom

Na dnevnom redu disciplinske komisije četiri su prekršaja hrvatskih huligana

Disciplinska komisija UEFA-e službeno je pokrenula je postupak protiv HNS-a zbog izgreda hrvatskih huligana za vrijeme utakmice protiv Češke i kazna će objaviti 20. lipnja, dakle: dan prije utakmice sa Španjolskom. Postupak je pokrenut zbog četiri prekršaja – pirotehnike, bacanja raznih predmeta na teren, divljanja navijača na tribini, te rasizma.

UEFA već vodi jednu istragu protiv HNS-a i to zbog ponašanja navijača na utakmici 1. kola protiv Turske. Nakon te utakmice pokrenut je postupak zbog dva prekršaja – zbog pirotehnike, te zbog utrčavanja navijača na travnjak nakon što je Luka Modrić postigao pogodak. Odluku o tom slučaju UEFA će donijeti 21. srpnja.

UEFA je na Euru pokrenula postupke i protiv Ruskog nogometnog saveza, te rumunjskog, albanskog, turskog i mađarskog nogometnog saveza.

Podsjetimo, koncem svibnja FIFA je žestoko kaznila hrvatsku nogometnu reprezentaciju s dvije utakmice igranja bez gledatelja, te novčanom kaznom od 150.000 švicarskih franaka zbog neprimjerenog ponašanja dijela navijača na prijateljskim susretima protiv Izraela u Osijeku te protiv Mađarske u Budimpešti.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.