Uefa ponovno žestoko kaznila zagrebački Dinamo!

Uefa ponovno žestoko kaznila zagrebački Dinamo!

Zagrebački Dinamo ponovno je dobio čestitku od Uefe. Ovaj put riječ je o kazni zbog rasističkih ispada njegovih navijača na prvoj play-off utakmici za Europsku ligu, u kojoj su Modri samo remizirali s albanskim Skenderbeuom 1:1, što im nije bilo dovoljno za prolazak u grupnu fazu natjecanja jer su jučer u Albaniji odigrali samo 0:0.

Kazna za Dinamo je zatvaranje sjeverne tribine na prvoj sljedećoj europskoj utakmici, koja će biti vrlo vjerojatno iduće sezone, a klub je kažnjen i novčanom kaznom od pet tisuća eura. Kako stoji u priopćenju Uefe, Dinamo je novčano kažnjen zbog uporabe pirotehnike, dok će se sjeverna tribina zatvoriti zbog prekršaja u vezi sa člankom 14, koji se odnosi na rasističko ponašanje.

U Maksimiru su već od Uefe zatražili i obrazloženje kazne ne bi li saznali na koje se točno prekršaje misli, pošto ni samoj upravi zagrebačkog kluba nije jasno zašto se klub tereti za kršenje članka 14. Tako će, po svemu sudeći, iduće sezone Dinamo započeti svoj put prema grupnoj fazi europskih natjecanja bez navijača na sjevernoj tribini.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.