Uhićenja se nastavljaju: Još osmorica privedena zbog namještanja utakmica

Uhićenja se nastavljaju: Još osmorica privedena zbog namještanja utakmica

U okolici Imotskog privedeno je nekoliko osoba osumnjičenih za namještanje utakmica...

Val uhićenja nogometnih dužnosnika i funkcionera nije stao na čelnicima GNK Dinama i Hrvatskog nogometnog saveza. Policija je, naime, krenula u čistku i u arbitarskim krugovima, a u priopćenju je objavljeno kako se radi o osmorici osoba, među kojima su predstavnici klubova, delegati i nogometni suci.

“Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) dovršili su kriminalističko istraživanje nad osam hrvatskih državljana u dobi od 27 do 57 godina, od kojih je jedan policijski službenik, za koje postoji sumnja da su od 24. travnja 2015. do 17. svibnja 2015. počinili više kaznenih djela: davanje mita, primanje mita te kazneno djelo trgovanje utjecajem”, stoji u priopćenju.

“Tijekom kriminalističkog istraživanja prikupljenja su saznanja i materijalni dokazi iz kojih proizlazi sumnja da su navedene osobe, kao suci i delegat nogometnih utakmica Prve županijske nogometne lige te odgovorne osobe nogometnih klubova, međusobno dogovarale i realizirale pristrano suđenje nogometnih utakmica koje su se odigravale između pojedinih klubova u zamjenu za novac, čime su počinili više kaznenih djela davanje mita i primanje mita te jedno kazneno djelo trgovanje utakmica.”

U pritvoru su zadržana trojica – vjerojatno se radi o dva suca u dobi od 27 i 28 godina te delegat u dobi od 55 godina, koji se predani pritvorskom nadzorniku i bit će dodatno ispitani u danima koji slijede…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.