Ukraden trofej Europske lige

Ukraden trofej Europske lige

Trofej je težak 15 kg, a načinjen je od srebra na žutom mramornom podnožju.

Trofej UEFA Europske lige stigao je u Meksiko u sklopu promocije toga natjecanja, a veoma brzo bio je meta krađe lokalnih lopova.

UEFA je poslala trofej na putovanje oko svijeta, a u meksičkom gradu Leonu napadnuto je vozilo i ukraden je jedan od najskupljih pehara.

Nekoliko sati nakon incidenta lokalni mediji u Meksiku objavili su da je pehar pronađen, ali nisu objavljeni detalji. Tako će Marseille, Red Bull Salzburg, Arsenal i Atletico Madrid ipak imati priliku podići velik trofej.

Trofej je dizajnirao izradio Bertoni za finale prvog Kupa UEFA, 1972. godine. Težina mu je 15 kilograma, načinjen je od srebra na žutom mramornom podnožju.

Prije osnutka Europske lige, UEFA-ina prvila su nalagala da klub zadržava originalni trofej nakon trećeg zaredom ili petog ukupno naslovom prvaka natjecanja. Po novim pravilima, trofej ostaje u trajnom vlasništvu UEFA-e, a svakom se pobjedniku natjecanja dodjeli kopija iste veličine. Klubovi koji Europsku ligu osvoje tri puta zaredom ili pet puta ukupno, dobivaju posebno priznanje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.