Unatoč porazu stolnotenisači se plasirali na EP

Unatoč porazu stolnotenisači se plasirali na EP

Najbolji hrvatski stolnotenisač Andrej Gaćina zbog ozljede je propustio meč.

Hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija poražena je u Osijeku u kvalifikacijama za ekipno Europsko prvenstvo od Poljske s 3:1, no unatoč porazu izboren je plasman na europsku završnicu.

Hrvatska je u meč ušla bez najboljeg stolnotenisača Andreja Gaćine koji je zbog ozljede morao propustiti meč. Tomislav Pucar krenuo je s pobjedom, ali konačni rasplet pokazao je da nam je to bio jedini osvojeni bod.

Hrvatska je skupinu završila s dvije pobjede i dva poraza, Poljska je trenutno na 2-1 i preostaje joj susret sa Turskom i ukoliko Turska iznenadi, naši stolnotenisači završiti će kao prvoplasirani u skupini.

“Rezultat 3:1 se na kraju pokazao kao realan barem po onom što smo vidjeli za stolom. Mi smo imali neke svoje prilike, koje nismo iskoristili, no u svakom slučaju nismo bili blizu šanse da bi cjelokupni meč otišao na našu stranu. Moram čestititati Poljacima i to ne samo na pobjedi već i na jako kvalitetnoj igri. Pogotovo njihovog prvog igrača Dyjasa, koji je danas bio jako dobar. U toj situaciji Pucar je s njim morao igrati na svom najboljem nivou, a pitanje jel bi i to bilo dovoljno. Inače, Dyjas je i na svjetskoj rang listi ispred Pucara, bio je favorit, no gajili smo nadu u pobjedu jer naš reprezentativac ima pozitivan omjer s njim. Nekako mi se čini da smo od svih mečeva najveću priliku imali u drugom susretu. Dyjas je bio veliki favorit, no da je Kojić bio odlučniji u nekim trenucima moglo se dogoditi veliko iznenađenje. Nije tu riječ o konkretnoj prilici, ali mi se po igri činilo da bi se moglo ‘zakrviti’. Pogotovo jer smo poveli 1:0 i pritisak je bio na leđima poljskog reprezentativca. Postavom smo bili zadovoljni, htjeli smo da Kojić igra s Kinezom, a Čipin s Badowskim. Riječ je igraču koji je mnogo bolje pozicioniran od Čipina, a u pola godine nanizao je niz vrhunskih svjetskih igrača. Protiv ljevaka možda ne igra baš najbolje, tu smo gajili nadu što se i pokazalo, ali to nije bilo dovoljno za konačnu pobjedu. Treba reći da je nama nedostajao prvi igrač, s Gaćinom bi to bila drugačija priča. Ne vjerujem u pobjedu Turske, to bi bilo jedno od najvećih iznenađenja kvalifikacija. Poljska će kvalitetom, spretnošću i srećom osvojiti prvo mjesto u skupini, a nama ostaje nadati se da na EP-u nećemo u skupinu s četiri prvorangirane reprezentacije – kazao je izbornik Neven Karković.

Hrvatska – Poljska 1:3

Pucar – Wang Zeng Yi 3:0 (11:7, 11:8, 12:10)
Kojić – Dyjas 1:3 (8:11, 11:8, 7:11, 7:11)
Čipin – Badowski 1:3 (8:11, 5:11, 11:9, 5:11)
Pucar – Dyjas 0:3 (8:11, 6:11, 6:11)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.