Uskoro Formula 1 samo za žene ?!

Uskoro Formula 1 samo za žene ?!

Zasad se kao mogući termin početka ženske Formule 1 spominje 2019. godina.

Natjecanje Formula 1 jedno je od najgledanijih i najatraktivnijih sportskih natjecanja koje privlači pozornost ljubitelja oktanskih uzbuđenja, pogotovo na pistama na kojima se piloti tih bolida kreću brzinama od kojih zastaje dah.

Adrenalin u krvi, život na kocki, to je svakidašnjica sa kojom se susreću na treninzima, a pogotovo na službenim Grand prix utrkama koje se, podsjećamo, održavaju još od sada već davne 1950. godine.

Organizatori utrka Formule 1 u moderno doba, u vremenu u kojem tehnologija rapidno napreduje, kontinuirano brinu o što većoj sigurnosti vozača, u želji da se broj nesreća, pogotovo onih s težim posljedicama, svede na minimum.

Utrka Formule 1 s bolidima koji jure pistom brzinom od oko 300 kilometara na sat smatrala se privilegijom samo muškaraca, a tako je dosad i bilo, s jednom jedinom iznimkom. Jedine dvije žene koje su baš nastupile na utrci bile su Maria Teresa de Filippis te Lela Lombardi, koja je jedina osvojila bod, odnosno pola boda.

Čelnici svjetske automobilističke organizacije (FIA) žele promijeniti dosadašnja pravila i ženama omogućiti da se lakše probiju do vrha auto-utrka. Postoji čak ideja o organizaciji ženskih utrka Formule 1, no prema najoptimističnijim prognozama na to će trebati pričekati još neko vrijeme. Zasad se kao mogući termin početka ženske Formule 1 spominje 2019. godina.

 

 

 

 

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.