Uskoro mu ističe ugovor s Chelseajem: “Problem je bila radna dozvola”

Uskoro mu ističe ugovor s Chelseajem: “Problem je bila radna dozvola”

Delaču na zimu ističe ugovor s londonskim klubom, a tijekom trajanja ugovora bio je na devet posudbi.

Hrvatski vratar koji je u nogometnoj reprezentaciji prošao sve mlade selekcije nakon osam godina odlazi iz Chelseaja bez da je upisao nastup u službenom susretu. Matej Delač je upisao devet posudbi redom u Viteseu, Českim Budejovicama, Vitoriji Guimaraes, Interu iz Zaprešića, Vojvodini, Sarajevu, Arles-Avignonu, ponovno Sarajevu te prošle sezone u Mouscronu.

Za londonski klub potpisao je 2010. godine, a u siječnju postaje slobodan igrač i odlazi iz Londona. Trenutno trenira s momčadi do 23 godine.

“Ubrzo će doći vrijeme kada ću se morati rastati s Chelseajem. Mnogi me pitaju kajem li se što sam rano otišao u Chelsea, što nisam možda u neki manji klub, ali ja, iskren da budem, ne žalim niti malo. Karijera uvijek može biti bolja, no s ovih 25 godina sam prošao puno toga, upoznao brojne trenere i igrače, skupio dosta iskustva”, započeo je Delač kojemu je problem predstavljala radna dozvola.

“Problem uopće nije bio u mojoj kvaliteti. Chelsea je vjerovao u mene, pokazalo je to i produženje ugovora, ali problem je jednostavno bila radna dozvola. To me je kočilo”, nastavio je hrvatski vratar koji ne žali što u vrijeme odlaska nije potpisao za Dinamo ili Hajduk.

“Lako je sada biti pametan. Da sam, recimo, iz Intera otišao u Dinamo, možda više uopće ne bih ni branio. Tko zna što bi se događalo. Kada se pojavio Chelsea, mene je oduševilo to što su oni imali dobar plan za moju budućnost, to je bilo najbitnije, ali neke stvari se ne mogu planirati i nisu se poklopile”, za kraj je konstatirao Delač.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.