Organizatori održavanje ovogodišnjeg Poreč Majora najavljuju za od 28. lipnja do 3. srpnja.

Uskoro novo izdanje turnira Poreč Major 2016

Uskoro novo izdanje turnira Poreč Major 2016

Prvi turnir Swatch Beach Volleyball Major Series u okviru FIVB World Toura (svjetskog turnira Međunarodne odbojkaške federacije) održan je 2015. godine, a prva mu je stanica bila u Poreču. Poreč Major najbogatiji je turnir po nagradnom fondu (800.000 američkih dolara). Na njega dolaze odbojkaši na pijesku iz cijelog svijeta uključujući: svjetske i europske prvake i potencijalne osvajače zlatnih medalja na Ljetnim olimpijskim igrama, muške i ženske reprezentacije… Sudeći prema spektakularnim događanjima kao i vrhunskoj izvedbi sportaša – očekuje se da će Poreč Major biti glavni ljetni sportski događaj 2016. u Hrvatskoj.

Swatch Beach Volleyball Major Series u Poreču prošle je godine zabilježio uspjeh iznad svih očekivanja. Za vrijeme trajanja turnira Poreč je posjetilo čak 62.000 posjetitelja koji su uživali u fantastičnom vremenu i uzbudljivoj, užarenoj atmosferi. Sve je bilo toliko sjajno da je novoutemeljenom turniru Swatch Beach Volleyball Major Series (zajedničkom
projektu Hannesa Jagerhofera i Red Bulla) dodijeljena prestižna plaketa Turističke zajednice Istarske županije “Zlatna koza – Capra d’oro” za kategoriju Eventi.

Na najavnoj tiskovnoj konferenciji ovogodišnjeg Poreč Majora održanoj 7. lipnja u Zagrebu ministar turizma Anton Kliman istaknuo je: “Hrvatsku svake godine posjećuje sve veći broj sportskih zaljubljenika i znatiželjnika, a upravo zato veliku pozornost posvećujemo gradnji imidža sportske destinacije. Vjerujem da će nakon prošlogodišnjeg uspješnog izdanja Poreč Majora, ove godine doći još više gostiju koji će moći uživati u ovom sportskom spektaklu, ali i brojnim zanimljivim ponudama i prekrasnoj prirodi koje Poreč, ali i čitava Hrvatska imaju i nude.”

Glavni direktor tvrtke Beach Majors GmbH Hannes Jagerhofer bio je oduševljen pozitivno nabijenom energijom i atmosferom prošlogodišnjeg Poreč Majora i evo kako je komentirao odluku odabira mjesta održavanja turnira: “Svi me pitaju zašto sam odabrao Poreč kao mjesto održavanja turnira, a ja im kažem da samo pogledaju oko sebe jer je to, kao što možete i sami vidjeti, jedno od najljepših mjesta na svijetu. Poreč sa svojom jedinstvenom originalnošću predstavlja savršenu kulisu za turnir.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.