Uskoro počinje AXA Kup ne propustite biti sudionikom

Uskoro počinje AXA Kup ne propustite biti sudionikom

MTB Kup Istarske Županije

 I ovog ljeta će se u Istri održavati rekreativni brdsko-biciklistički kup pod nazivom AXA Kup, ime naravno potječe od biciklističkog kluba BK AXA koji je prije nekoliko godina pokrenuo taj kup sa nekoliko utrka koji je međutim odmah dobio još nekoliko suorganizatora koji su doveli do proširenja broja utrka, a od lani je kup obogaćen i titulom županijskog kupa u MTB-u pod pokroviteljstvom Biciklističkog saveza Istre.

AXA Kup će se  i ove godine  smjestiti u slobodnim datumima kalendara službenih utrka kupa kako ne bi bilo  poklapanja i sa drugim biciklističkim manifestacijama u regiji. Pohvale  organizatorima koji  su se potrudili i smjestili u kalendar utrke u Režancima, Višnjanu, Kanegri, Marićima, Valelungi s finalom u Balama na spektakularnoj noćnoj utrci.

U sklopu AXA Kupa i ove godine će se  održavati MTB Kids Kup za najmlađe bicikliste, kojih ima sve više na utrkama zimske i ljetne lige. To je svojevrsna potvrda i  nagrada klubovima koji ulažu u rad sa najmlađima, ali i roditeljima koji prepoznaju biciklizam kao ozbiljan sport.

Utrke se odvijaju od lipnja do kolovoza u popodnevnim subotnjim terminima, a  sve se odvijaju u mjestima što daje posebnu čar utrkama. Utrke su rekreativnog karaktera, otvorene za sve sudionike, a  zanimljiv je podatak kako je sve veći broj turista koji se iz sezone u sezonu uključuju u utrke koristeći pritom vrijeme godišnjeg odmora za malo `ozbiljnog treninga´.

 Kalendar manifestacija i organizatori:

 05.06. Režanci (BK AXA)
25.06. Višanjan (BK AXA)
09.07. Kanegra Sea & Hills (BBK Grožnjan)
23.07. Marići (BK AXA)
06.08. Valelunga (Bike Spirit)
20.08. Bale pod zvijezdama (BK AXA).

Detaljnije pogledajte i pratite  na linku.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.