Uskoro počinje futsal turnir godine – MC Plus Zagreb Winter Cup

Uskoro počinje futsal turnir godine – MC Plus Zagreb Winter Cup

U prostorijama NC Šalata održala se konferencija za medije uoči početka četvrtog izdanja Zagreb Winter Cupa, najjačeg futsal turnira za žene u regiji te najmasovnijeg u kategorijama U-17, U-19 i U-21 koji će se održati od 22. prosinca 2017. do 14. siječnja. 2018.

”Ponosan sam jer turnir iz godine u godinu raste. Ove godine, na traženje samih igrača, uveli smo dodatnu kategoriju za igrače do 21 godine starosti, a posebno nas veseli što je i ovogodišnji turnir međunarodnog karaktera. Na ženski dio turnira ponovno dolaze najjača imena iz cijele regije te će i ove
godine turnir biti jači nego što je samo prvenstvo Hrvatske u futsalu”, izjavio je predsjednik Orgnizacijskog odbora turnira, Vedran Prga.

Konferenciji su prisustvovale i malonogometašice Petra Lerotić te Gabrijela Gaiser koje su prošle godine s ekipom ŽMNK MC Plus osvojile turnir u ženskoj kategoriji, a ujedno su i aktualne prvakinje Hrvatske u futsalu.

”Nadamo se da ćemo uspjeti obraniti naslov pobjednica Zagreb Winter Cupa. Od samih početaka ovaj turnir znači puno za ženski futsal. Zahvaljujući njemu i još nekoliko sličnih projekata, ponukalo se HNS da pokrene Prvu HMNL za žene. Zagreb Winter Cup raste iz godine u godinu i mislim da ima najveću razinu kvalitete, kako u organizacijskom, tako i u igračkom smislu. Organizatori se trude svake godine turnir dovesti na veću razinu, a to im i uspijeva”, izjavila je Petra Lerotić, dvostruka osvajačica turnira.

”Svaki turnir ima veliki značaj i doprinos za ženski futsal, ali ovaj je poseban. Naime, na MC Plus Zagreb Winter Cupu sudjeluju i inozemne ekipe, prvakinje Slovenije i jedna ekipa iz Beograda, a to sve podiže ovaj turnir na jednu višu razinu”, rekla je Gabrijela Gaiser, igračica ŽMNK MC Plusa.

A za izbornika reprezentacije turnira izabran je gospodin Korab Morina, jedan od najboljih hrvatskih malonogometaša, koji je uoči početka turnira naglasio kako ta uloga neće biti laka. Naime, najboljim pojedincima turnira u revijalnoj utakmici suprotstavit će se seniori vrlo jakog MNK Olmissum iz Omiša.

”Izuzetna mi je čast da sam ponovno dobio priliku biti izbornik reprezentacije turnira. Nadam se da ćemo skupiti najbolje dečke koji igraju na turniru i pokazati se u dobrom ruhu. Što se tiče naših protivnika, MNK Olmissum, znamo dobro da se radi o odličnoj ekipi koja ima visoke ambicije i njihov cilj je da uđu u Prvu HMNL. Znamo da njihov predsjednik jako puno ulaže u momčad tako da očekujemo jednu dobru utakmicu i nadamo se pobjedi.”

Predsjednik Organizacijskog odbora turnira, g. Vedran Prga, zahvalio se pokroviteljima turnira na čelu s tvrtkom MC Plus te je izrazio zadovoljstvo interesom za ovogodišnje izdanje turnira.

“Četvrto izdanje turnira privuklo je najveći broj ekipa do sada, a posebno nas veseli sve veći interes za ženski futsal turnir. Probili smo granicu od 100 ekipa te vjerujemo kako će svi sudionici i ove godine sa Zagreb Winter Cupa otići zadovoljni. Svake godine uvodimo novine u turnir pa ćemo ove godine imati i mobilnu aplikaciju za praćenje svih događanja na turniru”, zaključio je konferenciju za medije Prga.

Turnir će se održati u dvoranama NC Šalata i ŠRC Megaton, dok će se polufinalne i finalne utakmice odigrati 13. i 14. siječnja u Sportskom centru Lučko.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.