Svjetsko prvenstvo u kuglanju, Novigrad-Cittanova 2016.

Uspjeh hrvatske kuglačke reprezentacija na svjetskom prvenstvu u Novigradu

Uspjeh hrvatske kuglačke reprezentacija na svjetskom prvenstvu u Novigradu

Na XVII svjetskom juniorskom prvenstvu U23 hrvatska ženska reprezentacija osvojila je odlično 2. mjesto sa srušenih 3458 čunjeva, prvo mjesto osvojila je Mađarska koja je bila bolja za ukupno 2 čunja, dok su treće bile Njemice. Najbolji pojedinačni rezultat natjecanja imala je  Klara Sedlar sa srušenih 617 čunjeva.

Kuglanje-Juniorke_U23

Foto:Hrvatska kuglačka reprezentacija/HKS

Borba se vodila do posljednjeg hica  i malo je falilo do zlatnog, ali i srebrno odličje koje osvojeno gotovo pa je i istog sjaja – čestitke djevojkama.

Drugog dana svjetskog juniorskog prvenstva, igrali su i mladići ekipno. Naši su odigrali vrlo dobro, ali su zauzeli 4.mjesto i  ostali bez medalje. Krenuli su i više nego dobro, nakon što su odigrala 4 naša igrača imali smo prosjek od 612 čunjeva što im je davalo nadu za mogući uspjeh jer su bili u tom trenutku u top 3, u borbi sa Srbijom, Njemačkom i iznenađujuće dobrom Češkom, ali onda se  dogodio kiks koji je bio prevelik i nenadoknadiv (523), te je naposljetku Domagoj Bradarić koji je igrao zadnji sa 626 uljepšao sliku i osigurao 4.mjesto ispred Slovačke i Mađarske. Prvi su očekivano završili Srbi (3690), koji su nastavili vladati u ovoj kategoriji i obranili naslov svjetskih prvaka od prije dvije godine u Brnu, drugi su završili jako dobri Česi koji zadnjih godina doživljavaju (3687), a treći su bili Nijemci (3682) koji su konstantno u top 3 u svim uzrastima od kadeta do seniora. Bez obzira na to čestitke našim momcima,  dali su maksimum, ali nažalost ovaj puta malo je falilo.

Spomenimo i uspjehe  koji su u pojedinačnoj konkurenciji ostvarili naši reprezentativci. Matija Tutnjević osvojio je odlično 2.mjesto sa 621 srušenim čunjem iza  vrhunskog njemačkog predstavnika(662). Tamara Sinković zauzela 5.mjesto s 562 oborena čunja, nedostajalo je malo preciznosti i sreće u određenim trenucima za nešto više, ali njoj je to prvo svjetsko prvenstvo i budućnost je pred njom.

Hrvatski-kuglački-savez-_-ekipno-zlato-na-SP-U18-Njemačka-696x462

Foto:Hrvatski kuglačka reprezentacija /HKS Facebook

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.