Uspješan oporavak Sokolovića; Goluža, Mizdrak i Dokić u utrkama IPC Eurokupa

Uspješan oporavak Sokolovića; Goluža, Mizdrak i Dokić u utrkama IPC Eurokupa

Najbolji hrvatski skijaški paraolimpijac i trenutačno prvi slalomaš svijeta u kategoriji sjedećih natjecatelja, Dino Sokolović od ponedjeljka se u zagrebačkoj Traumatološkoj bolnici oporavlja od ozljeda nakon pada u austrijskom skijalištu Pitztaler Gletscheru.

Sokolović se ozlijedio tijekom vikenda na Otvorenom prvenstvu Njemačke u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom nakon što je pao u veleslalomskoj utrci.

“Do pada je došlo u drugoj vožnji prilikom ulaska u jedan zavoj na uskom dijelu staze gdje je Dino proklizao, preletio preko hrpe snijega i pao na leđa. Prema riječima liječnika bolnice Zams u Innsbrucku, ozljede nisu teške iako mu je ozlijeđena kralješnica u prsnom dijelu. Rano jutros Dino je stigao u Traumatološku bolnicu gdje su obavljeni kontrolni pregledi i prema riječima dežurnog liječnika uskoro bi mogao i na kućnu njegu”, rekao je za Hinu Sokolovićev trener Luka Dobrinić.

Sokolovića sada očekuje rehabilitacija od najmanje četiri tjedna i teško je predvidjeti hoće li biti spreman za nastup na IPC Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju koje će od 23. do 31. siječnja držati u talijanskom Tarvisiju.

Od ostalih naših predstavnika u jučer odvoženim IPCAS utrkama Nacionalnog prvenstva Njemačke u slalomu za osobe s invaliditetom u konkurenciji slijepih i slabovidnih, paraolimpijac Damir Mizdrak s vodičem Lukom Debeljakom zauzeo je izvrsno drugo mjesto. U ženskoj konkurenciji Eva Goluža sa vodičem Anom Žigman zauzela je solidno četvrto mjesto.

U kategoriji stojećih skijaša Lovro Dokić je nažalost ispao u drugoj vožnji, dok u kategoriji sjedećih natjecatelja Dino Sokolović, trenutno i prvi slalomaš svijeta nije nastupio zbog spomenute, zadobivene ozljede.

Danas je na programu bilo natjecanje IPC Eurokup u veleslalomu, a nastupali su skijaši: Eva Goluža, Damir Mizdrak i Lovro Dokić, o rezultatima današnjih utrka uskoro…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.