PRVA POBJEDA OVE SEZONE

Uspješan start Donne Vekić na Tajvanu

Uspješan start Donne Vekić na Tajvanu

Donna Vekić uspješno je krenula na turniru u Kaohsiungu. Prva protivnica bila joj je osma nositeljica Alison Riske koju je Vekić svladala nakon dva sata i 42 minute igre.

Donna Vekić stigla je do prve pobjede na WTA Touru ove godine. Na početku turnira u Kaohsiungu igrala je protiv Alison Riske i ubilježila pobjedu u tri seta. Vodila se velika borba, Vekić je bila u teškoj situaciji u drugom setu kada je Riske servirala za meč, ali Amerikanka to nije iskoristila i Donna je okrenula meč na svoju stranu.

Ulazak u meč nije bio dobar, već u prvom gemu Vekić je izgubila svoj servis i Riske je tu prednost zadržala do kraja seta. Kod 2:1 Donna je imala dvije neiskorištene break lopte i to je u biti bila jedina prilika za povratak.
Drugi set krenuo je bolje, Vekić ga je otvorila s 3:0, ali Riske je uspjela napraviti preokret, povesti sa 6:5, no na servisu za meč dopustila je Vekić odlazak do 0:40 i povratak. Otišlo se u tie-break gdje je Vekić bila bolja sa 7:5.
Treći set donio je za obje tenisačice dosta muke na početnom udarcu, bilo je čak 15 break lopti ukupno, no Vekić je izgubila samo jedan servis dok je Riske izgubila čak tri i hrvatska tenisačica prolazi u drugo kolo.
U drugom kolu Donna će igrati protiv sve bolje Latvijke Anastasije Sevastove.

Kaohsiung – 1.kolo:
Donna Vekić (Hrv) – Alison Riske (SAD,8) 4-6 7-6(5) 6-3

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.