Uspješne članice Badmintonskog kluba Aedium

Uspješne članice Badmintonskog kluba Aedium

Najuspješnija je bila sedamnaestogodišnja juniorka Mia Čerjan.

U dvorani Osnovne škole Župa Dubrovačka održano je Seniorsko natjecanje u badmintonu, kojem je domaćin bio Badmintonski klub Aedium, klub koji djeluje od 1998.godine. Riječ je o četvrtom kolu Kupa u tom itekako atraktivnom sportu. Prema riječima organizatora nastupilo je ukupno 14 natjecatelja iz četiri kluba pristiglih iz cijele Hrvatske.

Najuspješnija je bila sedamnaestogodišnja juniorka Mia Čerjan koja je osvojila dvije medalje, brončanu u pojedinačnoj i zlatnu u konkurenciji mješovitih parova koju je osvojila u paru sa suigračem Lukom Grubićem pristiglim iz Čakovca. Tom je odličju pridodala i ono brončanog sjaja u pojedinačnoj konkurenciji. Imala je Mia peh jer su je samo dva poena dijelila od finala i još većeg uspjeha.

U sustavu svatko sa svakim, ostvarili su sve tri pobjede i tako zauzeli prvo mjesto. U istoj konkurenciji Maris Guca je sa suigračem iz Čakovca, Filipom Belom, zauzela treće mjesto i brončanu medalju.

Trener Badmintonskog kluba Aerdium, Vlaho Čerjan, naglašava da je zadovoljan postignutim rezultatima jer nitko od njegovih igrača ne pripada seniorskoj konkurenciji. Podsjeća da je nedostajalo malo više iskustva da Mia i Maris odigraju klupsko seniorsko finale budući da je Miji nedostajalo samo dva poena do finala, ali sretan je istovremeno da je skupljeno dosta novih iskustava za iduće turnire.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.