Uspješno održan prvi Festival odbojke u Valpovu

Uspješno održan prvi Festival odbojke u Valpovu

Događaj koji se dugo planirao konačno je i održan, dana 11. lipnja u gradu Valpovu u Osječko-baranjskoj županiji. Centar edukacije i sporta te grad Valpovo uz podršku Hrvatskog odbojkaškog saveza i županije Osječko-baranjske, organizirali su festival odbojke, turnir u uličnoj odbojci za djevojčice i dječake od 7 do 13 godina. Turnir se odigravao u dvije kategorije i to u kategoriji „supermini“ za djecu od 7-10 godina, te „mini“ za djecu od 10-13 godina.

Na natjecanju je sudjelovalo više od 700 malih odbojkaša i odbojkašica iz Hrvatske i tri susjedne zemlje (Bosna i Hercegovina, Srbija i Slovenija) te se može reći kako je ovo bio pravi međunarodni turnir, jedan od većih sportskih događaja na ovom području Europe takvoga tipa. Prvi turnir u nizu, kako se organizator Centar edukacije i sporta nada, otvorio je gradonačelnik grada Valpova, gospodin Leon Žulj dok su samu ceremoniju otvorenja uveličale valpovačke mažoretkinje te pjevački zbor MIR iz Belišća, koji je otpjevao himnu.

Na ukupno 19 terena, smještenih po cijelom korzu Valpova, odigrano je 210 utakmica između 86 ekipa. Uz fer i korektnu borbu i vatreno navijanje za favorite nakon cjelodnevnog druženja u Valpovu proglašeni su i pobjednici turnina:

Super mini odbojka:
1. Mjesto – HAOK Dubrava Zagreb
2. Mjesto – ŽOK Ferivi Višnjevac
3. Mjesto – OK Medveščak Zagreb

Mini odbojka:
1. Mjesto – OK Medveščak Zagreb
2. Mjesto – OK Olimpik Gradiška
3. Mjesto – OK Foresta Zagreb

Odbojkaši u mini kategoriji:
1. Mjesto – MOK Mursa Osijek
2. Mjesto – OK Daruvar 1
3. Mjesto – MOK Željezničar

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.