Ususret paraolimpijskim igrama – BUDI DIO KOJI NEDOSTAJE, PRUŽI PODRŠKU

Ususret paraolimpijskim igrama – BUDI DIO KOJI NEDOSTAJE, PRUŽI PODRŠKU

Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru održavaju se od 07. do 18. rujna, a ove godine će se natjecati preko 4000 paraolimpijaca iz 176 država u 23 sportske discipline. Boje Hrvatske branit će 15-ak sportaša u 5 sportova.

Neki od njih  jučer su prisustvovali radionici u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) i Allianza Zagreb. Jučerašnji dan bilo je ujedno i okrugli stoti prije otvaranja Paraolimpijskih igara u Riju. Vodeći hrvatski paraolimpijci – Sandra Paović, Branimir Budetić, Kristijan Vincetić, Lucija Brešković, Damir Bošnjak, Mikela Ristoski, Dino Sinovčić, Anđela Mužinić, Helena Dretar Karić i Mirjana Lučić,  izdvojili su svoje vrijeme i medijima predstavili specifičnosti svojih sportskih disciplina u kojima će Hrvatska biti zastupljena na Igrama – atletiku, plivanje, stolni tenis, judo i streljaštvo.

Događanju se priključio i paraolimpijac Matija Grebenić, budući komunikolog, koji je iz perspektive sportaša s invaliditetom održao kratko predavanje o ispravnoj terminologiji i načinu komuniciranja paraolimpijskog sporta.

30.05.2016., Zagreb - 4. Medijska radionica u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Allianza Zagreb.

 O važnosti održavanja ovakvih radionica, govorila je i Vedrana Tonković direktorica marketing menadžmenta iz Allianza rekavši: „S ciljem daljnjeg širenja znanja o parolimpizmu u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom organizirali smo ovu radionicu kako bi naši hrabri sportaši dobili priliku predstaviti sportske discipline u kojima će Hrvatska biti zastupljena na Igrama. Naša je želja podići svijest o važnosti paraolimpijskog sporta te potaknuti javnost na smanjivanje razlika u odnosu javnosti prema sportašima s invaliditetom i onima bez invaliditeta. Prepoznajući publiku, odnosno navijače kao dio koji nedostaje, pozivamo sve da prate postignuća naših paraolimpijaca na www.budidiokojinedostaje.hr i postanu njihov vjerni navijač.“

Zaključimo željom Branimira Budetića našeg bacača koplja koji je rekao što bi ga na paraolimpijskim igrama zadovoljilo: ” Osvajanje odličja. Znate, san svakog sportaša je popeti se na postolje, pogotovo ono najviše. Stoga znam da ćemo svi doći s visokom formom, ostalo će biti na nama sportašima.”

 

Držimo palčeve i vaši smo vjerni navijači – dio smo koji nedostaje ovdje.

 

Foto: Allianz

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.