Ususret SP u Japanu 2019., RK Zagreb ugostio japanske studente!

Ususret SP u Japanu 2019., RK Zagreb ugostio japanske studente!

Ragbi klub Zagreb ovog je vikenda na Rudešu ugostio veslačku selekciju najvećeg japanskog privatnog sveučilišta WASEDA (50.000 studenata), koja je proteklih deset dana trenirala s veslačima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Gosti iz Japana veslanje su na jedan dan zamijenili ragbijem, s kojim su se uoči Svjetskog prvenstva u Japanu 2019. tako po prvi puta susreli baš u Hrvatskoj. Kako na Ekonomskom fakultetu već tri godine postoji grupa „EFZG ragbi“, za goste je pripremljeno druženje na terenu Ragbi kluba Zagreb gdje je prezentiran „touch rugby“ koji i naše studentice i studenti igraju na fakultetu. Nakon odigranog susreta uslijedilo je i treće poluvrijeme, gdje su uz hranu i piće razmijenjena međusobna iskustva života u Hrvatskoj i Japanu.

Svjetsko prvenstvo u ragbiju održava se svake četiri godine, a nakon ljetnih Olimpijskih igara i Svjetskog prvenstva u nogometu, najgledaniji je sportski događaj na svijetu. Posljednje prvenstvo održano u Engleskoj 2015. srušilo je sve rekorde na terenu i izvan njega te je sa 2,47 mil. prodanih ulaznica, milijunima fanova u gradovima domaćinima, pola milijuna stranih turista, gledanosti finalne utakmice od 120 milijuna ljudi te ukupno 4 milijarde gledatelja za 48 utakmica, najgledaniji sportski događaj godine. Sljedeće godine Svjetsko prvenstvo po prvi puta seli u Aziju, a unatoč visoko postavljenoj letvici, u 12 japanskih gradova se očekuju novi rekordi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.