DRUGA UTAKMICA FINA SVJETSKE LIGE

Uvjerljiva pobjeda hrvatskih barakuda nad Francuskom

Uvjerljiva pobjeda hrvatskih barakuda nad Francuskom

HRVATSKA -FRANCUSKA (14:9)

Na jučerašnjoj utakmici u Montpellieru hrvatska reprezentacija odnijela je uvjerljivu pobjedu nad Francuskom rezultatom 14:9. Druga je to utakmica FINA Svjetske lige koju su naši reprezentativci odigrali na željenoj visokoj razini te s dvije pobjede iz dva kola zadržali prvo  mjesto u skupini.

“Prekrasan ambijent na stvarno lijepom bazenu u Montpellieru, a utakmica čisti spektakl i užitak, s puno golova. Danas smo bili bolji i pokazali bolju igru. U obrani smo možda primili gol više, no što smo trebali, ali došli smo po pobjedu i na kraju zasluženo i odnijeli”, svoje je dojmove iznio Anđelo Šetka.

Za Hrvatsku su u nešto izmijenjenom sastavu od onog koji se igrao na prvoj utakmici FINA Svjetske lige s Grčkom, ovog puta u bazen uskočili Marko Bijač, Marko Macan, Marino Čagalj, Ante Vukičević, Luka Bukić, Ivan Domagoj Zović, Matias Biljaka, Sandro Sukno, Ivan Krapić, Anđelo Šetka, Javier Garcia Gadea, Ivan Marcelić.

“Znali smo da smo puno kvalitetniji od Francuske te smo zasluženo pobijedili. Od samog smo početka angažirano ušli u igru, odmah se odvojili i održali tu gol razliku tijekom cijele utakmice. Imali smo i nekoliko igrača povratnika u reprezentaciju, kao i mladih pa je tako primjerice Matias Biljaka imao svoj prvi nastup za reprezentaciju. Iako s pomlađenim sastavom jako dobro smo odigrali najveći dio utakmice, a to je ono najbitnije”, rekao je Sandro Sukno, kapetan reprezentacije.

“Kontrolirali smo utakmicu od početka do kraja te Francuzima nismo dozvolili približavanje i dosta rutinski smo utakmicu priveli kraju. Nas par mladih igrača je dobilo šansu, mislim da smo korektno i solidno to odradili i pokazali da se na nas može računati i u sljedećim utakmicama. Idemo zadovoljni doma!”, nadovezao se Ivan Marcelić.

Podsjetimo u ovoj skupini igraju  reprezentacije Nizozemske , Grčke i Francuske. Sljedeća utakmica se očekuje 10. siječnja kada Hrvatsku ugošćuje nizozemska reprezentacija.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.