VAGA – ZLOČESTA MALA LAŽLJIVICA

VAGA – ZLOČESTA MALA LAŽLJIVICA

Znate onaj osjećaj kada ustanete ujutro, odradite svoju jutarnju rutinu, stanete na vagu i PAF! – Padne vam mrak na oči. Vaga vam pokvari ionako sam po sebi težak i naporan ponedjeljak – pokazuje nekoliko kilograma više nego što je pokazivala jutro prije.

Međutim, sjetite se da je jučer bio onaj dugo očekivani rođendan za koji ste si obećali da neće biti kao i onaj od prije dva mjeseca nakon kojeg ste se ozbiljno, samouvjereno i puni motivacije primili pravilnije prehrane i teretane. Čak ste unajmili osobnog trenera za kojeg ste sigurni da će poludit kad čuje što se sve izdogađalo proteklih 48 sati.

Zvuči poznato ?

Svatko od nas se barem jednom našao u sličnoj situaciji. Kroz tjedan je bilo sve uredu, sve je bilo u gram, došao je vikend i s njim neočekivani izlazak te prospavana nedjelja i jedan ogroman obrok kasno popodne nakon čega je sljedio ponedjeljak koji je bio osuđen na propast nakon što ste vidjeli brojku na vagi.

Izvor: physiqonomics

Zašto smo toliko romantični s vagom ?

Svakodnevno vaganje je super. I ja se osobno važem svako jutro. Međutim nekima od nas vaga je postala diktator osjećaja kroz dan, pa čak i tjedan.  Zapravo, realnost je ta da će kilogrami varirati svakodnevno zato što ovise o puno faktor:

  • RAZINI STRESA
  • KOLIČINI SNA
  • UNOSU VODE
  • KOLIČINI AKTIVNOSTI
  • ODABIROM MAKRONUTRIJENATA.

Navedenim faktorima sam samo zagrebao po površini faktora koji mogu imati utjecaj na brojku na vagi. Isto tako, čak i da vaga pokazuje 3 kilograma više to ne znaći da ste dobili 3 kilograma masnog tkiva. Nitko nikad u povijesti nije dobio 3 kilograma masnog tkiva u jednom danu. Jednostavno je nemoguće. U tom slučaju višak kilograma je ponajviše povezan s nakupinom vode zbog prevelikog unosa ugljikohidrata.

Ovime vas samo želim osvijestiti da nije sve tako crno te da je uredu tu i tamo skrenuti s puta.  Jer zapamtite:

Vaga je vodilja, a ne diktator vaših osjećaja!

Izvor: Instagram/ @pkonosic

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.