Valovoj mladosti pobjeda na tradicionalnoj šibenskoj regati krstaša!

Valovoj mladosti pobjeda na tradicionalnoj šibenskoj regati krstaša!

Pobjednički pehar ostao u vlasništvu Šibenčana.

Ovogodišnja, 18. po redu, punoljetna Šibenska regata krstaša nije mogla po nijednom scenariju drugačije završiti. Naime, pobjednički trofej koji se dodjeljuje u čast trofejnog šibenskog jedriličara, ujedno i skipera, Branka Iljadicu Rapa, jednog od najuspješnijih natjecatelja u klupskoj povijesti preminulog prošle godine u 49. godini života, ostao je u vlasništvu kluba organizatora, Jedriličarskog kluba Val.

Iako je na startu umjesto predviđenih osam bilo tek pet posada, njihovo slavlje bilo je itekako opravdano.

„Valovci“ Smolić, Piasevoli, Petković i Copić proslavili su itekako vrijednu pobjedu. Drugo je mjesto pripalo posadi splitskog Mornara na Fatamorganidok su u poretku najboljih treće mjesto zauzeli članovi vodičkog Tijata predvođeni kormilarom Vladom Moćanom.

Trener Teo Piasevoli, kako podsjećaju iz JK Vala, odlično je generacijski posložio ekipu. Među desetak članova svoje posade izabrao je četvoricu mladića koji inače jedre u laseru, a nastupili su u toj postavi i na Prvenstvu Hrvatske u dvobojskom jedrenju kao već uigrana ekipa.

Kada je riječ o klupskoj povijesti, potrebno je spomenuti da je taj Jedriličarski klub osnovan još davne 1928. godine, što ga čini drugim najstarijim sportskim klubom u Šibeniku, odmah nakon veslačkog kluba «Krka» koji je osnovan četiri godine ranije.

Kroz više desetljeća postojanja kluba generacije Šibenčana prenose klupski duh i zajedništvo kada je riječ o jedriličarskom sportu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.