Final Four turnir SEHA Gazprom lige, koji se od 01. do 03. travnja održava u Varaždinu.

Vardar svladao PPD Zagreb – protiv Meškova u boj za treće mjesto!

Vardar svladao PPD Zagreb – protiv Meškova u boj za treće mjesto!

Rukometaši PPD Zagreba nisu uspjeli izboriti finale SEHA lige.  Bolji od hrvatskog prvaka bio je makedonski Vardar s 26:24 (12:10), koji će u nedjeljnom  finalu igrati s Veszpremom, dok će Zagrepčani protiv Meškova u `boj za treće mjesto´.

U ranije odigranom polufinalu bjeloruski Meshkov Brest i mađarski MVM Veszprem remizirali su rezultatom 20:20, nakon čega su Mađari bili sretniji i spretniji u izvođenju sedmeraca. Tako će u nedjelju 03. travnja u utakmici za treće mjesto (16.30 sati) snage odmjeriti PPD Zagreb i Meshkov Brest, dok će se u velikom finalu (19.00 sati) sastati Vardar i MVM Veszprem.

Trener Veselin Vujović nakon dugo je vremena imao na raspolaganju kompletan sastav izuzev Luke Stepančića. Vardar je, s druge strane, također igrao u najjačem sastavu, pa je tako `dupke´ ispunjena Arena Varaždin mogla svjedočiti jednom istinskom rukometnom spektaklu. U prvom smo poluvremenu gledali `rovovsku bitku´ dvije snažne obrane na čelu s Tončijem Valčićem s jedne, odnosno Ilijom Abutovićem s druge strane. Trener Vujović u prvom se poluvremenu odlučio za sedmorku Horvat – Šprem – Šušnja – Mandalinić – Šebetić – Vujić – Ivić, a upravo je potonji u prvoj dionici igre s četiri obrane dovoljno dobro parirao Arpadu Šterbiku koji je u prvih 30 minuta obranio također četiri lopte.U nastavku na golu PPD Zagreba gledali smo raspoloženog Ivana Stevanovića, dok je umjesto samozatajnog Mandalinića obranu Vardara brzim prodorima razbijao Domagoj Pavlović.

Nijansa igre je ovog puta presudila u korist Vardara kao bolje ekipe, koja će u nedjelju sudjelovati u svom četvrtom finalu otkako se igra SEHA liga. Čestitke našim momcima koji su  lavovski odigrali i  time osigurali da u  nedjelju igraju za važno treće mjesto.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.