Vaterpolisti otputovali u Kazan: “Zdravi smo i spremni, ali čeka nas teško natjecanje”

Vaterpolisti otputovali u Kazan: “Zdravi smo i spremni, ali čeka nas teško natjecanje”

Ivica Tucak poveo je barakude u Kazan, gdje će od 27. srpnja loviti svjetsko odličje..

Najbolji hrvatski vaterpolisti krenuli su put Rusije, gdje će se od 27. srpnja boriti za jedno od odličja na Svjetskom prvenstvu u dalekom Kazanu. Barakude na svjetsku smotru stižu kao četverostruki uzasopni odličnici – u Melbourneu 2007. osvojili su zlato, a 2009. (Rim), 2011. (Šangaj) i 2013. (Barcelona) oko vrata su ovjesili bronce.

Prvi ogled Ivica Tucak i njegovi puleni odigrat će kontra Kanade, a utakmica je na rasporedu 27. srpnnja u 8.30 sati po hrvatskom vremenu. “Nadam se odličnom rezultatu; sve planirano smo i završili, počevši od teških bazičnih priprema sve do sparing utakmica. Zadovoljan sam stanjem u reprezentaciji, a najbitnije jest da je sve prošlo bez dodatnih problema što se tiče ozljeda i bolesti. Igrači su zdravi i spremni, čeka nas teško natjecanje, ali osnovne rezultate, kao preduvjet, do sad smo ispunili”, kazao je Tucak.

Sandro Sukno također isijava optimizmom: “Odradili smo pripreme i, što je najbitnije, zdravi smo. Prvu utakmicu igramo s Kanadom, doduše u malo nezgodno vrijeme, rano ujutro. Premda su agresivna momčad, mi smo ipak mnogo kvalitetniji pa očekujemo pobjedu. Nadam se da ćemo, što turnir bude odmicao, igrati sve bolje”, kazao je najbolji strijelac SP-a u Barceloni prije dvije godine.

Izravan plasman u četvrtfinale iz svake će skupine izboriti pobjednik (Hrvatsku osim Kanade čekaju još Brazil i Kina), a u razigravanje će ići drugoplasirani. Vizu za Rio de Janeiro osvojit će finalisti, a ako jedan od njih bude selekcija Srbije, onda će u Brazil putovati i brončani iz Kazana. Prigoda za osiguravanje nastupa na Olimpijskim igrama bit će i Euro u Beogradu u siječnju sljedeće godine te olimpijski kvalifikacijski turnir koji će se upriličiti u travnju 2016. godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.