Značajna pobjeda Hrvatske

Vaterpolisti slavili uvjerljivo protiv Francuske

Vaterpolisti slavili uvjerljivo protiv Francuske

Francuska- Hrvatska 5:20 (0:7,1:1, 2:8, 2:4)

 

Bilo je strepnje uoči ove utakmice u očima hrvatskih navijača. Međutim, danas u bazenu beogradske Arene zaplivali su oni momci kakve znamo, olimpijski prvaci. Od samog početka Hrvati su krenuli u petoj brzini, Francuzi se još nisu dovoljno smočili, a već je bilo 3:0 za igrače u kockastim kapicama. Tražili smo ozbiljnost, koncentaciju i odvažnost. Sve smo to dobili. Inventivnu i brzu igru sa svih pozicija. Seriju je započeo danas kudikamo raspoloženiji Maro Joković, nastavili su Burić, pa opet Joković, Sukno iz kaznenog udarca s 5 m, da bi Petković zaključio iznimno nadahnutu igru Hrvatske u prvoj četvrtini za vodstvo 7:0. U drugoj četvrtini naši su spustili gas i Francuzi su napokon uspjeli zabiti preko Camarase. Imali su Trikolori priliku dobiti tu četvrtinu, ali ih je razočarao izvrsni centar Boris Pavlović 10ak sekundi prije konca realiziravši igrača više. U drugom poluvremenu Tucak traži veći angažman i bolju koncentraciju i igrači mu uzvraćaju s 8 pogodaka.

Treba naglasiti fantastičnu obranu na čelu sa Androm Bušljom. Neprelazni, s presingom na napadače, odlično markiranje i blok. Francuzi su odmaknuti od hrvatskih vratiju dosta duboko prema sredini plivališta. Pokretljiva i agresivna obrana obranila je 10 pokušaja francuskih igrača s igračem više. U napadu je sijevalo sa svih strana, centri su se razigrali, a polukontra i kontra često puta je bila uspješna. Priliku na hrvatskim vratima veći dio ogleda dobio je Marko Bijač i svoje minute vrlo dobro je iskoristio istakavši se s nekoliko čudesnih obrana.

Vrlo važna pobjeda za stjecanje samopouzdanja i lakšeg protivnika u osmini finala

Francuska: Garsau, Saudadier, Kovačević, Khasz, Blary 1, Simon, Crousillat 1, Izdinsky, Marzouky 1, Laversanne, Tomašević, Camarasa 2, Moriame.

HRVATSKA: Pavić, Burić 2, Petković 3, Lončar , Joković 4, Bukić 1, Vukičević 2, Bušlje 2, Sukno 3, Pavlović 2 , Šetka 1, Macan, Bijač.

IGRAČ VIŠE: Francuska 2-12, Hrvatska 11-17

PETERCI: Francuska -, Hrvatska 3-4

IGRAČ UTAKMICE: Maro Joković (Hrvatska).

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.