Vaterpolistice u finalu turnira u Mađarskoj

Vaterpolistice u finalu turnira u Mađarskoj

Hrvatska je u prvom kolu izgubila od Szentesa 16:11.

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija nakon okupljanja u Zagrebu, otputovala je u mađarski Szentes na međunarodni turnir koje se održava od 10. do 13. siječnja.

Izbornik Marijo Čaleta s pomoćnicama Dunjom Bračun i Morenom Marinković na put je poveo 15 igračica: Alexandra Ratković, Emmi Miljković, Korina Jureša, Ema Carević, Dina Lordan, Matea Skelin, Elena Vukelić, Mia Topić, Domina Butić, Petra Bukić, Ivana Butić, Bruna Barišić, Kiara Brnetić, Franka Erak, Karla Srdanović.

Prvog dana turnira Hrvatska je odigrala utakmicu 1. kola s domaćim Szentesom od kojeg je doživjela poraz 16:11 (4:3, 6:2, 4:4, 2:2). Na vrhu liste strijelaca našla se Emmi Miljković s 4 postignuta pogotka, po 2 su dodale Ema Carević, Ivana Butić i Kiara Brnetić, dok je jednom precizna bila Petra Bukić.

U 2. kolu odigranom jutros, Hrvatska je odmjerila snage sa Srbijom. U toj su utakmice naše Sirene bile bolje od Srbije rezultatom 15:10 (5:5, 3:1, 5:2, 2:2). Najefikasnija je s 5 pogodaka bila Emmi Miljković, 3 je dodala Domina Butić, dvaput su precizne bile Ivana Butić i Bruna Barišić, dok su jednom mrežu protivničke vratarke pogađale Ema Carević, Matea Skelin te Petra Bukić.

U posljednjem 3. kolu naše vaterpolistice pobijedile su Košice 11:5 (2:1, 3:2, 4:1, 2:1) te se tako plasirala u finale ovog međunarodnog turnira. Najpreciznija je na ovom susretu ponovno bila Emmi Miljković s 3 pogotka, po 2 su dodale Ema Carević i Domina Butić, dok su se Korina  Jureša, Dina Lordan, Matea Skelin i Petra Bukić po jednom upisale na listu strijelaca.

Finale, s mađarskim domaćinom Szentesom je na rasporedu u nedjelju, s početkom u 11,15 sati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.