Vatreni asovi izrazili želju za nastup na Olimpijskim igrama

Vatreni asovi izrazili želju za nastup na Olimpijskim igrama

Ivan Perišić i Ivan Rakitić žele na OI u Tokio 2020. godine

Pojavila se informacija da su Ivan Perišić i Ivan Rakitć izrazili želju za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiu 2020.godine. Srebrni sa Svjetskog prvenstva u Rusiji sigurno bi htjeli prisustvovati  najvećem sportskom natjecanju. Nastup na  igrama kao i boravak u  Olimpijskom selu sigurno bi bilo još jedno nezaboravno sportsko iskustvo.

Izbornik mlade Hrvatske reprezentacije  Nenad Gračan koji i sam ima brončanu medalju sa Olimpijskih igara održanih u Los Angelesu 1984. godine, zna za vijest o Perišiću iako se nisu osobno čuli. Iz HNS-a je izašla vijest da su Perišić i Rakitić prvi se javili po tom pitanju. Unatoč ovoj informaciji nastup na završnom olimpijskom turniru Hrvatska još nije izborila . To će se ostvariti ako U-21 reprezentacija dođe do polufinala na Europskom prvenstvu,  koje se igra ovog ljeta i sastoji od 12 ekipa. Hrvatska se nalazi u skupini sa Engleskom, Francuskom i Rumunjskom. Izbornik Nenad Gračan prokomentirao je skupinu dosta teškom.

 

foto: Nenad Gračan

Što se tiče Olimpijskih igara u Tokiu turnir se sastoji od 16 reprezentacija, a Europa ima pravo na četiri predstavnika.  Pravo nasutpa imati će igrači rođeni prvog siječnja 1997. godine i mlađi, te tri starija izabranika. Tako da uz Perišića i Rakitića otvoreno je još jedno mjesto. Tko bi im se mogao priključiti u slučaju plasmana Hrvatske na Olimpijadu za sad je nepoznato. Zadnji Hrvati koji su nastupili na ovakvom natjecanju su bili Davor Šuker, Ivica Barbarić i Davor Jozić na Olimpijskim igrama u Seoulu 1988. godine u dresu Jugoslavije.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.